Vágólapra másolva!
Magyar edzője lett a kétszeres Euroliga-győztes MBK Ruzomberok nőikosárlabda-csapatának. A szlovák együttes Marián Svoboda helyére Déri Csabát nevezte ki.

Egy hete meglepetést keltett a hír, a Kanizsai Vadmacskák SE vezetőedzője, Déri Csaba négy hónap után távozott, s a női együttes irányítását Gábor Erzsébet vette át. A körmendi illetőségű tréner - aki korábban többek közt dolgozott a BSE-nél, illetve a MAFC-nál is - nem maradt sokáig munka nélkül, ugyanis hétfőn a szlovák élcsapat, az MBK Ruzomberok kispadját foglalta el.

A klub ugyanis menesztette edzőjét, Marián Svobodát, miután a csapat előbb kikapott a K Cero V. O. D. S. Kosice csapatától bajnokin (59-72), majd az olasz Lavezzini Basket Parma ellenében kipottyantak az Európa-kupából is.

"Tavaly játszottunk a BSE-vel a nemzetközi kupában, innen is ismertük őt, de más forrásaink is ajánlották" - nyilatkozta az új tréner szerződtetésével kapcsolatban Jozef Kalman, az MBK Ružomberok klubelnöke a pozsonyi Új Szónak. "Déri az angolon kívül folyékonyan beszél szerbül is, így szerintünk nyelvi akadályai nem lesznek az eredményes munkának" - tette hozzá a klubvezető.