Vágólapra másolva!
Szombaton,a kontinentális szövetség (LEN) rendelkezésének megfelelően egyidőben, 18.30-tól száll medencébe a férfivízilabda Euroliga főtáblás vetélkedésében érintett mind a 16 csapat, hogy a csoportmérkőzések utolsó fordulójában véglegesítse, melyik nyolc gárda folytathatja a negyeddöntőben.

A kvartettek közül a D betűjelűben már tisztázódott, hogy csoportelsőként Kovács István csapata, a Honvéd már biztos továbbjutó. A nagy kérdés az, hogy a C csoportban a már szintén nyertes olasz Pro Recco - Kásás Tamás és Madaras Norbert együttese - mögött másodikként az Eger vagy a Vasas lehet ott még a legjobb nyolc között.

A helyzeti előny a hevesieknél van, akik egy ponttal többet gyűjtöttek az eddigi öt fordulóban a piros-kékeknél, ennél fogva ha szombaton diadalmaskodik Gerendás György legénysége a reccói alakulat ellen, ő lép tovább. Ha nem nyer, akkor a Vasas kezében az Eger sorsa is: amennyiben Földi László együttese legyőzi az utolsó helyezett orosz Sturm Csehovot, másodikként végez és negyeddöntős.

Forrás: EPA

Steinmetz Ádámra (fekete sapkában) a Csehov ellen is kulcsszerep vár

A magyar bajnok Honvéd Barcelonában fejezi be a főtáblás szereplést, és spanyolországi kiruccanásának csupán annyi a tétje, hogy veretlenül végez-e a csoport élén, vagy sem, tudniillik mind az öt meccsén diadalmaskodott, magabiztosan jutva be az első számú európai pólós sorozat legjobb nyolc csapata közé. A második hely tulajdonosának kilétére viszont csak a mostani 6. forduló derít fényt.

A szombati magyar érdekeltségű mérkőzések (kezdés egységesen 18.30):
Euroliga, főtábla, csoportmeccsek, 6. forduló, C csoport:
Brendon-Fenstherm-ZF-Eger - Pro Recco (olasz)
TEVA-VasasPlaket - Sturm Csehov (orosz)

Az állás:
1. Pro Recco 13 pont
2. Brendon-Fenstherm-ZF-Eger Eger 7
3. TEVA-VasasPlaket 6
4. Sturm Csehov 2

D csoport:
CNA Barceloneta (spanyol) - Domino-BHSE

Az állás:
1. Domino-BHSE 15 pont
2. CNA Barceloneta 7
3. Posillipo Napoli (olasz) 7
4. Panioniosz (görög) 0