Vágólapra másolva!

Sztárklubok vízilabdáznak a szegedi tornán

A világ legjobb klubcsapatai közül öt is vízbe száll Szegeden, a FILA-kupáért kiírt, péntektől vasárnapig tartó nemzetközi férfivízilabda-tornán.

Amint azt Juhász György, a Szeged-Beton VE szakosztály-igazgatója elmondta, a szeptember 22-ei, ob I-es rajt előtt kiváló alkalom a felkészültség, a jelenlegi forma felmérésére egy olyan viadal, amelyen a magyar bajnok Vasas, a legutóbbi ezüstérmes Honvéd, a horvát póló két elitalakulata, a legutóbbi pontvadászatban győztes, tavalyi Euroliga-első Jug Dubrovnik és a bajnoki ezüstérmes Mladost Zagreb, továbbá a román bajnok Nagyvárad lesz a honi bajnoki negyedik hazaiak ellenfele az újszegedi uszodában.

"A körmérkőzéses tornán alapvető célunk az, hogy majdnem teljes keretünkkel megfelelően szerepeljünk, kiszolgáljuk szurkolóinkat, s a rangos tornán jó játékkal jó helyezést érjünk el. A szerb válogatott center, Milos Korolija, aki kézközépcsonttörést szenvedett a thaiföldi Universiadén, felépülőben van, de itt, a szegedi tornán még valószínűleg nem játszhat, ő szeptember végére lehet teljes mértékben harcképes megint. Viszont medencébe szállnak új szerzeményeink közül az olimpiai bajnok Varga Tamás és az Olaszországból hazatért, egykor éppen a Szeged színeiben játszva ob I-es gólkirály Weszelovszky László is" - mondta.

A Szeged az elmúlt hetet vendégségben töltötte, Gyöngyösi András vezetőedző irányításával a gárda Dubrovnikban gyakorolt, hasznos edzőmeccseket is játszva a Juggal, s ezt követően a vezetőedző okkal értékelhette úgy, hogy kezd összeérni a társaság, az új emberek lassan beépülnek, és az alapozás idején végzett igen sok munkának kamatoznia kell.

Túl a szakmai hasznon, az is fontos és a Szeged elismerését jelenti, hogy az idén az Euroligában másodikként végzett horvát élegyüttes is elfogadta a dél-magyarországi tornára szóló meghívást.