Vágólapra másolva!
Március 25-e óta először állt a New York Islanders kapujában Rick Di Pietro, és visszatérése annyira feldobta a társakat, hogy a sokak által lesajnált Szigetlakók meglepetésre nyerni tudtak a második mérkőzésen az alapszakasz-győztes Buffalo otthonában az NHL legutóbbi játéknapján, 1-1-re alakítva ezzel a párharc állását.

Amúgy is a vendégcsapatokról szólt ez a játéknap, a Pittsburgh, a Rangers és a Tampa Bay is idegenben vitézkedett. Sidney Crosby ismét vezére volt a Pingvineknek, az alapszakasz pontkirálya az első és az utolsó pittsburgh-i gólból is kivette a részét, előbb kihagyhatatlan helyzetbe hozta Ray Whitneyt, majd 3-3-as állásnál ő szerezte a mindent eldöntő találatot.

Az alapszakasz gólkirálya is győztes gólt szerzett, Vincent Lecavalier a harmadik harmad elején vette be Martin Brodeur kapuját, amivel a Tampa Bay 3-2-re nyert New Jerseyben. A legkedvezőbb helyzetből a New York Rangers várhatja a harmadik felvonást, amely 2-0-s előnnyel tér haza a Madison Square Gardenbe, miután Brendan Shanahan hajrágóljával 2-1-re legyőzte az Atlantát.

A Parkőröknél a veterán csatár mellett a két ponttal záró Sean Avery (1 gól, 1 assziszt) és Fedor Tyutin (2 gólpassz), valamint a 22 lövést hárító Henrik Lundqvist volt a siker fő letéteményese.

rájátszás, 1. forduló, keleti főcsoport, 2. mérkőzések:
Buffalo Sabres - New York Islanders 2-3
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása:
1-1

New Jersey Devils - Tampa Bay Lightning 2-3
az állás:
1-1

Atlanta Thrashers - New York Rangers 1-2
az állás:
2-0 a Rangers javára

Ottawa Senators - Pittsburgh Penguins 3-4
az állás:
1-1