Vágólapra másolva!
A Budapest Bank-FTC nyerte a nőikézilabda NB I 2006/07-es idényét, miután a rájátszás zárómérkőzésén hihetetlen izgalmak közepette legyőzte a nagy rivális címvédő Győri Audi ETO KC csapatát a Népligetben.

Forrás: [origo] Meccs utáni nyilatkozatok

Forrás: [origo] Zöld-fehér örömünnep - kommentár nélkül

Az 1-4. helyért, 6. forduló:
Budapest Bank-FTC - Győri Audi ETO KC 37-36 (17-18)
gól: Mravikova 9, Tóth 7, Németh 6, Szucsánszki 5, Uhrakova, Kirsner 4-4, Szamoránsky P., Zácsik 1-1, illetve Görbicz 13, Kovacsicz 7, Bradeanu 6, Dokic 3, Vérten, Juhász, Hornyák 2-2, Gogirla 1

Egyszerű volt a képlet: amelyik csapat nyer, az a bajnok. A döntetlen a címvédő Győrnek kedvezett volna. Ezen a találkozón búcsúzott a hazai kispadtól Németh András, aki az osztrák Hypo Niederösterreichhez szerződött, és vele tart majd Kirsner Erika valamint Tóth Tímea is, míg a győrieknél utolsó összecsapását vívta a világ legjobbjának kétszer is megválasztott Radulovics Bojana.

A "döntő" Görbicz-duplával indult, ám emberelőnyben gyorsan egyenlített a népligeti gárda, amely a lendületét megtartva a vezetést is átvette (4-3). Az ETO is megtalálta a ritmust, és Kovacsicz révén nem hagyta meglépni riválisát. A távozó Tóth ugyancsak bemelegedett és Bradeanuval vívott külön gólpárbajt. A tét kissé rányomta bélyegét a színvonalra, mert néhány szakaszban sok volt az eladott labda. A Győr előbb jött ki az első hullámvölgyből, és negyedóra után 10-8-ra vezetett.

A folytatásban a fiatal Szucsánszki és az elnyűhetetlen Németh duplázott, és a 20. percben jött az egyenlítés (12-12). Mravikova ekkor egész pályás gólt dobott, ezzel visszavette az előnyt az FTC.

Nemsokára a hazai szurkolók egy csoportja leköpdöste a Kékes bírókettőst, akik jelezték: még egy ilyen, és lefújják a rangadót - ez a Ferencváros bajnoki címébe került volna.

A szünet előtti etapban is fej fej mellett haladtak az együttesek, a vendégek pedig minimális vezetéssel várhatták a második félidőt, amelyben már pályára lépett a visszavonuló Radulovics is.

Forrás: MTI
Tóth Tímea és Kirsner Erika aranyéremmel búcsúzott az FTC-től

Folytatódott az adok-kapok, nem lehetett elhúzni, de amikor emberelőnybe került a Győr, a 39. percben 24-21-re ellépett. Herr egyre jobban védett, és ez is a vendégek malmára hajtotta a vizet. Pillanatok alatt 29-23 lett az állás, ezzel padlóra került az FTC.

Az utolsó negyedórára minden erőtartalékát mozgósította a fővárosi gárda, és megkezdte a felzárkózást. Uhrakova remek passzokat kapott, és a beállós élt a lehetőségekkel. Az 53. percben már csak 33-32-re vezetett a Győr. Ekkor Görbicz is sziporkázott, és lélektanilag fontos pillanatokban talált be.

Hihetetlen izgalmakat hozott a végjáték, amelyet hazai időkérés vezetett be. Jött az egyenlítés (34-34), mire a Győr is időt kért. Görbicz érvénytelen gólt dobott, a túloldalon Németh, majd válaszként Vérten talált be. A következő szezonban Győrben játszó Mravikova is "beköszönt" másfél perccel a vége előtt, de Szamoránsky Piroskát kiállították. Ám a szlovák légiós labdát lopott, és 37-35-re módosította az állást. Görbicz hetesből szépített, majd labdát lopott, azonban a lefújás pillanatában Dokic a kapufát talált el.

Ha bemegy, az ETO a bajnok, így viszont az FTC története 11. bajnoki címét szerezte. A népligetiek ezt megelőzően 1966-ban, 1968-ban, 1969-ben, 1971-ben, 1994-ben, 1995-ben, 1996-ban, 1997-ben, 2000-ben és 2002-ben diadalmaskodtak az NB I-ben.

Az szombaton dőlt el, hogy a Dunaferr lett a bronzérmes és a Cornexi a negyedik.

Németh András, az FTC vezetőedzője: "A végjátékban egyértelműen szerencsénk volt. Nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen szép aranyéremmel búcsúzhatok az FTC-től. Köszönöm a játékosok és a szurkolók segítségét. Sok sikert kívánok a csapatnak a folytatásban. Gyönyörű éveket töltöttem itt."

Róth Kálmán, a Győr vezetőedzője: "A bajnoki címet nem itt vesztettük el, mert a Népligetben ki lehet kapni. A játékosaim most jól hajtottak, és kis szerencsével nyerhettünk volna. Ha a korábbi fordulókban jobban figyelünk, akkor miénk az aranyérem."

Az NB I végeredménye:
1. FTC
2. Győr
3. Dunaferr
4. Cornexi
5. Debrecen
6. Vasas
7. Kiskunhalas
8. Hódmezővásárhely
9. Vác
10. Békéscsaba
11. Kőbánya-Spartacus
12. Makó