Vágólapra másolva!
Már nem téma a japánokkal szemben, furcsa körülmények között aratott - de jogos - győzelem, a magyar válogatott a horvátok, s főleg az ukránok elleni mérkőzésre összpontosít a szapporói divízió I-es jégkorong-világbajnokságon.

A magyarok nem tehetnek róla, hogy a lengyel bíró 3-2-nél nem adta meg a hazaiaknak az utolsó előtti percben lőtt, teljesen érvényes gólját - a delegáció minden tagja szerint a hosszú évek során egyszer a csapatnak is lehet ilyen szerencséje, hogy a gólbíró nem veszi észre, ha a pakk gyorsan kivágódik a hálóból.

Azt még Mark Mahon, a japánok szövetségi kapitánya is elismerte, hogy a magyarok megérdemelten nyertek, de elvárható lenne, ha a nemzetközi szövetség minden osztályú vb-n - vagyis nem csak az elitkategóriában - bevezetné a videóbírós rendszert.


Elsőként Észtországot verte csapatunk

A magyar kapitány, Pat Cortina jelezte: a szerdai meccsen már túllépett, most az a legfontosabb feladat, hogy felkészítse csapatát a pénteki, horvátok és a szombati, ukránok elleni meccsre.

"Nagyon nagy összpontosítással játszottunk a japánok ellen. Ilyen odaadásra lesz szükség a hátralévő két összecsapáson is. A horvátok veszélyesek, megnehezítették az ukránok és a hazaiak dolgát is, ráadásul ha ellenünk legalább két pontot szereznek, akkor biztosan bennmaradnak. A meccs jó alkalom lesz, hogy megint kipróbáljuk, Vas János kikkel tud ütőképes támadósort kialakítani. Aztán pénteken azt is megnézzük, az ukránok mire lesznek képesek a japánok ellen" - mondta Cortina.


Litvánia ellen nem volt kegyelem

A hazaiak számára roppant fontos, hogy megverjék az ukránokat, ráadásul legalább két góllal. Ha ezt nem teszik meg, akkor már csak a magyar és az ukrán válogatott marad versenyben a hőn áhított feljutásért, máskülönben egy esetleges körbeverésben bízhatnak még a hazaiak.

A magyarok nem igazán számolgathatnak, csak majd a japán-ukrán rangadó után, és csak akkor marad meg a helyzeti előny, ha a Cortina-sereg megveri a horvátokat.

A csapat csütörtökön egyszer edzett, és városnézésre is volt alkalom a szép, napsütéses időben.

A pénteki program
Észtország - Litvánia 6.00
Magyarország - Horvátország 9.30
Japán - Ukrajna 13.00

Az állás:
1. Ukrajna 9 pont (13-2)
2. Magyarország 9 (15-5)
3. Japán 6 (10-4)
4. Horvátország 2 (2-8)
5. Észtország 1 (5-10)
6. Litvánia 0 (1-17)