Vágólapra másolva!
Sorozatban a hetedik hazai vereségét szenvedte el a Vancouver Canucks az NHL legutóbbi játéknapján, ez pedig negatív klubcsúcsnak számít. A kanadai együttes a Columbus Blue Jacketstől kapott ki, szétlövésben.

A Canucks a második harmad elején még 3-1-re vezetett, de a Columbus egyenlíteni tudott, sőt, a záró játékrész elején 55 másodperc alatt ütött két góllal már a vendégek voltak kedvező pozícióban, végül mégis csak a szétlövés döntött, amelyben Jason Williams és Rick Nash is betalált.

Nash térdsérülése miatt négy meccset kihagyott, de visszatérése remekül sikerült, összesen három pontot (egy gól, két gólpassz) szerzett a Canucks ellen. A Vancouvernek a hazai átok mellett a büntetőkkel is gondjai vannak, mivel hét szétlövésből mindössze egyet sikerült megnyernie, az így elvesztett pontok pedig még nagyon hiányozhatnak majd a szezon végén az amúgy is nagyon sűrű Nyugati főcsoportban.

A Colorado az idényben először tudta leverni a Calgaryt, pedig korábban már négyszer is nekigyűrközött. Az Avalanche-nél Ryan Smyth és Milan Hejduk is pályafutása 300. NHL-gólját ütötte, ilyenre korábban egyszer volt példa a liga történetében, még 1983-ban, amikor a Detroit két játékosa, Danny Gare és Ivan Boldirev egyszerre ért el a háromszázas határt.

Smyth a 300 góljából 265-öt az Edmonton színeiben ért el, ötöt az Islandersben, a maradék harmincat pedig a denverieknél, Hejduk viszont csak az Avalanche-ben játszott, és ezzel a franchise negyedik játékosa lett Joe Sakic (625), Michel Goulet (456) és Peter Stastny (380) után, aki eljutott idáig. A Calgary egymás után második vereségét szenvedte el, ilyen november óta nem fordult elő.

A Pittsburgh kezd emlékeztetni arra a csapatra, amely az előző idényben döntőt játszott, a Pingvinek a pályafutása 13. shutoutját elérő Marc-Andre Fleury vezérletével 3-0-ra lenyomták a Rangerst. A Pingvinek soraiban ismét ott volt Sidney Crosby, de a cséká büntetőjét Henrik Lundqvist kivédte, ezzel Crosby öt meccs után maradt ismét gólképtelen.

Edmontonban a meccs előtt az ötszörös Stanley-kupa-győztes Glenn Andersont ünnepelték, akinek kilences mezét visszavonulatták, a meccs után pedig Ethan Moreau volt a helyiek kedvence, aki először ért el mesterhármast a ligában.

eredmények:
Pittsburgh Penguins - New York Rangers 3-0
Colorado Avalanche - Calgary Flames 6-2
Vancouver Canucks - Columbus Blue Jackets 5-6 - szétlövés után
Edmonton Oilers - Phoenix Coyotes 6-3