Vágólapra másolva!
A címvédő Boston Celtics és a Los Angeles Lakers is 3-2-re vezet főcsoport-elődöntős párharcában az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA), miután keddi mérkőzésén győzött az Orlando Magic, illetve a Houston Rockets ellen.

A Celtics 14 pontos hátrányból vágott neki az utolsó negyednek, ám ekkor jött Stephon Marbury, aki onnantól - egymaga 12 pontot dobva - sikerre vezette a hazaiakat. A fordulat 1:20 perccel a vége előtt következett be, ekkor Ray Allen triplájával a Boston átvette a vezetést, amelyet már nem is engedett ki a kezéből.

Los Angelesben a házigazdák akkora fölényben játszottak, hogy a 26 pontos fővezér, Kobe Bryant végigülhette az utolsó negyedet. A Lakersből heten is legalább 10 pontot szereztek, a 40 ponttal kikapó Rockets mindössze 33 százalékosan célzott a mezőnyből.

Eredmények, főcsoport-elődöntő:
Keleti főcsoport:
Boston Celtics - Orlando Magic 92-88
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-2 a Boston javára

Nyugati főcsoport:
Los Angeles Lakers - Houston Rockets 118-78
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-2 a Los Angeles javára

Mindkét párharc magyar idő szerint péntek hajnalban folytatódik a mostani vendégek otthonában.

* * *

Az Indiana Pacerst erősítő Danny Grangert választották az idény legtöbbet fejlődött kosarasának. A 26 éves játékos 25,8 pontos átlaggal rukkolt elő a jelenlegi szezonban, aminek köszönhetően - pályafutása során először - meghívták az All Star-gálára is.

"Épp Olaszországban vakációztam, amikor értesültem a hírről, nagyon meglepett. Ez a negyedik NBA-idényem, újoncként 7,5 pont volt az átlagom, aztán 13,9, tavaly pedig 19,6, szóval folyamatosan javul a játékom" - nyilatkozta Granger, aki a New Jersey-i Devin Harrist előzte meg a szavazáson.