Vágólapra másolva!
A spanyolok elleni magabiztos győzelemmel kezdte meg szereplését a magyar férfivízilabda-válogatott a hazai rendezésű nemzetközi tornán a margitszigeti Hajós uszodában.

Margitszigeti torna, 1. forduló
Magyarország - Spanyolország 9-4 (1-2, 1-0, 3-1, 4-1)
a magyar góldobók: Biros 4, Madaras, Kiss G. 2-2, Kásás 1

Legutóbb egy évtizede kapott ki Kemény Dénes csapata a spanyoloktól, és az elmúlt tíz évben egy döntetlent leszámítva 12 alkalommal mért vereséget a rivális legjobbjaira.

A két gárda 101. mérkőzésén több mint hat perc telt el, amikor két magyar kapufa után a megúszó csapatkapitány, Biros Péter pattintásából megszületett az első hazai gól, a spanyolok ekkor azonban már 2-0-ra vezettek.

A második negyedben megint Biros úszott meg, ezúttal is jó indítást kapott, és ugyanoda, a bal felső sarokba pattintott (2-2). Még ebben a játékrészben több ízben is tesztelték a kapufát a magyarok, de a nagyszünetig már nem tudtak eredményesek lenni a jól védekező spanyolok ellen.

A harmadik negyed elején Szécsi bravúrral hárított egy spanyol büntetőt, majd az ellenakció végén, emberelőnyből Madaras Norbert zúdította kapuba a labdát (3-2). Nem késett sokat az egyenlítés sem (3-3), ám rögtön Madaras újabb gólja következett: megúszásból Kásás passza után vette vissza a vezetést. A spanyolok fáradni látszottak, és Varga Dániel önzetlen passza után Biros a bal sarkot eltaláló pontos lövésével kétgólosra növelte az előnyt (5-3).

Forrás: MTI/Illyés Tibor
Steinmetzéknek két negyed kellett, hogy megtalálják a megfelelő ritmust a spanyolok ellen

A befejező nyolc percet a negyedszer is eredményes csapatkapitány váratlan távoli lövése vezette be, utána pedig egy másik háromszoros olimpiai bajnok, Kiss Gergely lőtt gólt (7-3). A teljesen elbizonytalanodó ellenfél ötméteresből még szépített (7-4), de az olimpiai bajnoki címvédő közepes játékkal is magabiztosan nyert. Kiss büntetőből, a legvégén pedig Kásás egy távoli lövéssel tette fölényessé a győzelmet.

A torna nyitónapjának másik mérkőzésén az ausztrálok meglepetésre legyőzték a világbajnok olaszokat.