Vágólapra másolva!
Prágába utazott próbajátékra Sofron István, a Sapa Fehérvár AV 19 csatára, az előző EBEL-idény gólkirálya, közölte a fehérvári jégkorongcsapat honlapja. A hokis öt napot tölt majd különböző felmérésekkel és orvosi vizsgálatokkal a KHL-es HC Levnél.

Az orosz profiliga újonca, a HC Lev szerződtetné Sofron Istvánt, a legutóbbi osztrák bajnokság gólkirályát. A 24 éves csatár vasárnaptól öt napon át teszteket végez Prágában, utána valószínűleg a csapat KHL-es keretéhez, vagy a cseh első osztályban szereplő együtteséhez kerül, írja az Albavolanhockey.hu, megjegyezve: az is előfordulhat, hogy a svéd MoDo vásárolja majd meg.

"Az igazgató azt mondta, csak azért nem igazolt már át, mert azért az edzőnek is látnia kell. És persze szükség van a különféle vizsgálatokra, hogy ne legyen baj a szívemmel, vagy ne legyen rejtett sérülésem, nehogy úgy járjon velem a Prága, mint a Fehérvár Eric Johanssonnal, akinek ritka immunbetegsége volt, és nehezen jöttek rá" - nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a játékos.

Sofron azt is elárulta, hogy intézik már az orosz vízumot is a számára és új útlevelet is kellett csináltatnia az érvényességi idő miatt. A hokis kivásárlási árát tízmillió forintban rögzítette az Alba Volán, vagyis az eddigi legdrágább magyar játékos lehet.