Vágólapra másolva!
Nagyon akarta a sikert, és elbírta a nyomást a nőikézi-válogatott, így győzhette le Spanyolországot a vb nyolcaddöntőjében. Hajdu kapitány úgy érzi, végső győzelemre is esélyes csapatot győztünk le.

"Mindenki nevében mondhatom: nagyon élveztük ezt a meccset, főleg az utolsó tíz percet, mikor már nagyon felszabadultan játszhattunk, és minden összejött" - nyilatkozta Szekeres Klára Spanyolország 28-21-es legyőzése után a Sport TV-nek.

Az Érd balátlövője hozzátette: "Igazi csapatmunka volt, nagyon akartuk ezt a győzelmet, és úgy is készültünk, hogy ez a meccs lesz a legfontosabb a világbajnokságon."

"Ezekért a pillanatokért élünk" - jelentette ki Siti Beáta, a csapat edzője. "Nagyon bíztam abban, hogy a lányok erősek lesznek, és jól dolgozzák fel a rájuk nehezedő hatalmas nyomást. Tegnap megbeszéltük, hogy a kukába dobjuk az összes kérdőjeles, ambivalens érzésünket, és csak a mára koncentrálunk."

A magyar csapat megnyerte az első három, könnyebb csoportmeccsét, ám a folytatásban mindkét nehezebb ellenfelétől (Románia, Németország) kikapott.

"Az előző két meccsen nem jött össze, amit szerettünk volna, pont ez a kudarc jelentett komoly motivációt, hogy mindenkinek megmutassuk" - árulta el Siti.

Szekeres nem túl informatív, mégis találó leírást adott a csapat körüli hangulatról: "Nem találkoztam mindenkivel az öltözőben, mert van, akit interjúvolnak, van aki doppingvizsgálatra ment, akivel pedig eddig találkoztam, az zenét hallgatott, úgyhogy most kicsit összevissza a hangulat."

"A végső győzelemre is esélyes csapatot győztünk le" - közölte Hajdu János megbízott szövetségi kapitány. "Fantasztikusan küzdöttek a lányok. A védekezéssel és a kapusteljesítménnyel nyertünk. Bevált, amit elterveztünk, az, hogy a hatodik meccsre kerülünk csúcsformába. Göröngyös volt eddig az út. Sok kritikát kaptunk, de bíztunk magunkban, ez eredményezte, hogy ezt a kitűnő spanyol válogatottat le tudtuk győzni. Nincs állandó összeállításunk, sok variációnk van több poszton is. Görbiczet kíméltük, de így is jók voltunk."

"Túl erős volt nekünk a magyar válogatott" - vélekedett Jorge Duenas, a spanyolok szövetségi kapitánya. "Ezzel együtt volt esélyünk arra, hogy szoros meccset játsszunk, és talán a győzelem kiharcolására is, de nem sikerült a végjáték."