Lunde Rosztovban folytathatja

Katrine Lunde, kézilabda
SERBIA, BELGRADE : Norway's goalkeeper Katrine Lunde Haraldsen celebrates her team's victory over Czech Republic after the 2012 EHF European Women's Handball Championship match on December 6 , 2012, at the KOMBANK Arena of Belgrade. Norway won 21-19. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
A Győri Audi ETO KC női kézilabda-csapatától nyáron távozó világklasszis kapus, Katrine Lunde az orosz Rosztov együttesében folytathatja pályafutását.

A norvég Verdens Gang információja szerint az orosz Rosztov együttesében folytathatja pályafutását Katrine Lunde, a Győri Audi ETO csapatától távozó kétszeres olimpiai, egyszeres világ- és négyszeres Európa-bajnok kézilabdakapus.

"Még semmi sem dőlt el, szeretnék elég időt hagyni magamnak a végleges döntésre. De már beszéltem a rosztoviak dán edzőjével, Jan Leslie-vel, akit még az Aalborgból jól ismerek" - mondta Katrine Lunde a Vg.no-nak.

Lunde BL-résztvevő csapatba vágyik Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

A lap megjegyzi, hogy Lunde volt az első norvég kézilabdázó, aki Kelet-Európába szerződött, most az orosz piacon is úttörő szerepet vállalhat. Eddig egy honfitársa próbálkozott ott, az egyszeres válogatott beállós, June Andenaes, aki 2013-ban a Byasenből igazolt Toljattiba.

A Rosztov 1994 óta nem nyert orosz bajnokságot (a szovjet érában is csak kétszer, 1990-ben és 1991-ben volt bajnok), négyszer volt ezüstérmes (1993, 1995, 2011, 2012) és háromszor nyert orosz kupát (2007, 2008, 2012).

Nemzetközi szinten egy 1990-es KEK-siker mellett az utóbbi években került kupagyőzelem közelébe az együttes. 2010-11-ben KEK-negyeddöntős volt, de a spanyol Mar Alicantétől kikapott, majd a legutóbbi két kiírásban az elődöntőig menetelt, de előbb a francia Issy, majd a dán Viborg győzte le oda-vissza.

Érdekesség, hogy a csapat a legutóbbi három idényben indulhatott a Bajnokok Ligája selejtezőjében, de minden alkalommal elbukott. A tavalyi bajnokságban csupán a harmadik lett, így az EHF-kupában vehet részt, a legjobb 16 között februárban a Dunaújváros lesz az ellenfele.

Sonja Barjaktarovic és Lunde erős kapuskettőst alkothatna Forrás: AFP/Christophe Simon

Az idei bajnokságot nagy fölénnyel, százszázalékos teljesítménnyel vezeti, keretében öt légiós található: a montenegrói kapus, Sonja Barjaktarovic és az irányító Andjela Bulatovic mellett három ukrán, Julija Manaharova, Viktorija Borscsenko és Olga Perederi erősíti az együttest.

"Számomra a Bajnokok Ligája sokat jelent, szeretnék egy olyan jó csapatban játszani, amelyik BL-résztvevő. A fő célom persze a jövő évi világbajnokság és a riói olimpia. Hogy a szülés mennyire visel meg, nem tudhatom, de ha minden jól megy, akkor elképzelhető, hogy a szezon végén még tudok néhány meccset játszani a Győrben is" - mondta Lunde.