Vas János már a németek elleni bravúrra készül

magyar hokiválogatott, magyar jégkorong-válogatott
Szentpétervár, 2016. május 14. A magyar csapat játékosai ünnepelnek, miután 5-2 arányban győztek a fehérorosz válogatott ellen az oroszországi jégkorong-világbajnokság B csoportjának hatodik fordulójában Szentpéterváron 2016. május 14-én. (MTI/AP/Dmitrij Loveckij)
Vágólapra másolva!
A magyar válogatott felkészültségét, fegyelmezettségét és az összpontosítást dicsérte Rich Chernomaz szövetségi kapitány a fehéroroszok felett aratott történelmi, 5-2-es győzelem után az oroszországi jégkorong-világbajnokság szombati játéknapján.

Chernomaz a találkozó utáni sajtótájékoztatón kiemelte: a mostani válogatott más volt, mint egy nappal korábban az amerikaiak ellen.

"Nagyon felkészültünk a fehéroroszokból, az eltervezett játékot szinte végig tudtuk hozni. A kritikus szakaszokban is jól döntöttünk, így a korábbiakhoz képest kevesebb sansza volt az ellenfélnek. Maradt esély a bennmaradásra, ami a magyar-német, illetve a fehérorosz-francia meccstől függ" - tette hozzá a magyar kapitány, aki megjegyezte, a tavalyi, krakkói feljutáshoz hasonló érzése lehetett mindenkinek, a szurkolóknak is, játékosoknak is, akkor

ugyancsak üres kapus góllal alakult ki a végeredmény, és akkor is hasonló eufóriát váltott ki.

A magyar csapat játékosai ünnepelnek az 5-2-es siker után Forrás: MTI/AP/Dmitrij Loveckij

"Csalódott vagyok az eredmény miatt. Nem tudtunk elegendő helyzetet kialakítani a győzelemhez. Tavaly még a negyeddöntőért harcoltunk, most pedig néhány játékos teljesítménye, az emberelőny és emberhátrányos helyzetek kihasználása, valamint a kapusteljesítmény miatt a bennmaradásért" - mondta Dave Lewis, a fehéroroszok szövetségi kapitánya, aki kiemelte, a magyarok remek meccset játszottak és kihasználták a lehetőségeiket.

A két emberhátrányos gólt szerző Vas János azt hangsúlyozta: ugyan most lehet kicsit örülni, de még nincs vége a vb-nek, és mivel a válogatott ismét saját kezébe vette a sorsát, nem szabad kiengedni:

Ugyanilyen fegyelmezetten kell játszani akkor is."

Stipsicz Bence és Vas Márton a magyar kapu mögött Forrás: MTI/AP/Dmitrij Loveckij

A 19 lövésből 17-et megfogó Rajna Miklós kitért rá, hogy mindenki bízott a másikban, így igazi csapatsiker a mostani. "Végre tudtunk helyzeteket kialakítani, és azokat be is lőttük. Amikor pedig védekezni kellett, akkor meg a védelem volt jó. Sok segítséget kaptam a társaktól" - mondta a kapus.

A németek ellen sem adjuk fel, pedig ők az esélyesek. Próbáltam higgadt maradni a kiugrásomnál, néztem, mire készül a kapus, ezért lőttem az ő jobb oldalára a korongot" - mondta Sebők Balázs, aki 25 találkozó után volt ismét eredményes.