Westbrook újabb tripla-dupláját a Cavaliers bánta

Dallas Dallas Mavericks American Airlines Center Oklahoma City Thunder BASKETBALL NBA MATCH SPORT players Texas ball SQUARE FORMAT
DALLAS, TX - DECEMBER 28: Russel Westbrook #0 of the Oklahoma City Thunder in action during the NBA basketball match against the Dallas Mavericks on December 28, 2014 at the American Airlines Center in Dallas, Texas. (Bilgin Sasmaz - Anadolu Agency)
Vágólapra másolva!
Russel Westbrook nagyszerű játéka és szezonbeli 26. tripla-duplája váratlan győzelemhez segítette az Oklahoma City Thundert, amelyik hazai pályán múlta felül a bajnok Cleveland Cavalierst az NBA legutóbbi játéknapján.

A keleti első címvédő a nyugati hetedikhez látogatott, és miután egyik csapat sincs igazán kirobbanó formában (utolsó tíz meccséből mindkét gárda 6-4-es mutatóval szerénykedik), a papírforma a vendégek sikerét ígérte. Csakhogy a hazaiaknál ott volt az újfent remeklő Russel Westbrook, aki szezonbeli 26. tripla-dupláját könyvelhette el (29 pont, 12 lepattanó, 11 assziszt), amivel utolérte az egy szezonban legtöbb tripla-duplát termelő játékosok között a harmadik helyen álló legendát, Oscar Robertsont.

Ezzel az assziszttal érte utol Oscar Robertsont:

A Cavs három sztárja közül igazán egyik sem villogott. A legeredményesebb Kyrie Irving volt (28 pont), Kevin Love dupla-duplát (15 pont, 12 lepattanó) tett be a közösbe míg LeBron James ezúttal "csak' 18 pontot szedett össze.

Nem a Cavs napja volt ez:

Charlotte-ban is majdnem összejött a tripla-dupla. A vendég Houston Rockets sztárja, James Harden csak két gólpasszal maradt le róla, de a 30 pont, 11 lepattanó és 8 assziszt sem egy rossz mérleg - pláne, úgy, hogy még a csapata is győzött.

Eredmények:
Oklahoma City Thunder – Cleveland Cavaliers 118-109
Charlotte Hornets – Houston Rockets 95-107
Orlando Magic – Philadelphia 76ers 111-112 (h.u.)
Dallas Mavericks – Utah Jazz 112-105
Portland TrailBlazers – Boston Celtics 111-120