Vágólapra másolva!
A férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában mindkét magyar csapat értékes skalpot akaszthatott az övére. A Szeged Rhein-Neckar Löwen elleni, valamint a Veszprém Flensburg elleni sikerében is elévülhetetlen érdemeket szereztek a kapusok, és ezt az EHF ítészei is így látták. 

A tiszapartiak szombaton a Löwen otthonában győztek 30-24-re, míg a bakonyiak egy nappal később ugyancsak hat góllal, 34-28-ra verték a Flensburgot. Előbbi meccsen José Manuel Sierra, míg utóbbin Mirko Alilovic tett hozzá extrát, és mutatott be nem egy bravúrt a csapata kapujában. Teljesítményüket az európai szövetség, azaz az EHF is elismerte, mindkét kapus szerepel egy-egy védéssel a 14. forduló öt legnagyobb kapus bravúrját felsorakoztató videóban - amit itt nézhet meg az EHF TV oldalán.

José Sierra 38 év minden rutinjával őrzi a szegediek kapuját Forrás: facebook.com/pickszeged

Mirko Alilovicról mindenki tudta és tudja, hogy szakmájában a világ egyik legjobbja, még, ha az elmúlt hetekben, hónapokban egy kisebb sérülés (trombózis volt az egyik vádlijában) akadályozta a munkában. Ezúttal viszont senki és semmi nem állhatott az útjába, amit bizonyít, hogy az EHF külön is kiemelte a horvát klasszis egyik megmozdulását.