Vágólapra másolva!
A házigazda német férfi kézilabda-válogatott 30–19-re legyőzte az egyesített koreai csapatot a német-dán közös rendezésű világbajnokság nyitómérkőzésén. A másik házigazda Dánia 23 góllal nyert Chile ellen.

Észak- és Dél-Korea először indított közös csapatot világversenyen a sportág történetében, így a vb nyitómérkőzése történelmi jelentőségű volt.

A hazaiak Uwe Gensheimer, Hendrik Pekeler és Steffen Fath góljaival már a meccs elején elhúztak az egyesített koreai csapattól (6-2), majd Andreas Wolff védéseinek is köszönhetően tovább növelték az előnyüket.

A nyolcgólos Uwe Gensheimer volt a mezőny legjobbja Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Soeren Stache

A második játékrész még az elsőnél simábban alakult, azonban a 45. percet követően a koreaiak sorozatban három gólt szereztek, a kapusteljesítményük is jelentősen javult, így végül csak 11 góllal kaptak ki.

A mezőny legeredményesebb játékosa a balszélső Uwe Gensheimer volt, aki nyolc lövésből hét gólt szerzett.

A berlini A csoportban a németek és a koreaiak mellett a címvédő Franciaország, valamint Oroszország, Szerbia és Brazília szerepel. A középdöntőbe az első három helyezett jut.

A társházigazda dán válogatott 23 góllal legyőzte Chile csapatát. Csaknem telt ház, több mint 12 ezer néző fogadta a csapatokat a Royal Arenában, ahol Frigyes dán koronaherceg, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja nyitotta meg a tornát. Rövid beszédét, majd a csapatok bevonulását is vastaps és álló ováció fogadta.

A mérkőzés a vártnál is simábban alakult, még húsz perc sem telt el, amikor Casper Mortensen és Rasmus Lauge Schmidt vezérletével tízgólos előnyre tett szert Dánia.

Lasse Svan és csapata gálázott Chile ellen Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az olimpiai bajnok a szünetben 22-4-re vezetett, mivel ellenfele a 11. percet követően egyetlen gólt sem szerzett.
A második felvonásban sokkal eredményesebben kézilabdáztak a dél-amerikaiak, két alkalommal kettős emberelőnyben is voltak, ennek ellenére nem kerülhették el a súlyos vereséget.
A mezőny legeredményesebb játékosa Casper Mortensen és Mikkel Hansen lett egyaránt nyolc találattal.

A Telekom Veszprém beállója, René Toft Hansen egy gólt dobott.

A C csoportban - amelynek további meccseit Herningben rendezik - a dánokon és Chilén kívül az előző világbajnokságon ezüstérmes Norvégia, valamint Ausztria, Tunézia, és Szaúd-Arábia szerepel.

Eredmények:
C csoport (Koppenhága):
Dánia-Chile 39-16 (22-4)

A csoport (Berlin):
Németország-Korea 30-19 (17-10)