Kiesett a férfi kézilabda-Eb legnagyobb esélyese - videó

handball TOPSHOTS Horizontal EUROPEAN CHAMPIONSHIP HEADSHOT CLOSE UP ACTION AMERICAN SHOT
France's Nikola Karabatic jumps to shoot on goal during the match for third place of the Men's 2018 EHF European Handball Championship between France and Denmark on January 28, 2018 in Zagreb. (Photo by Andrej ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Még csak a második kört kezdték a csapatok a férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportküzdelmeiben, de máris kiesett a torna legnagyobb esélyesének kikiáltott francia válogatott. A franciák a D csoportban a nyitómeccsen Portugáliától 28-25-re, majd a második meccsen vasárnap Norvégiától 28-26-ra kaptak ki.

A francia válogatott a félidőben még 15-14-re vezetett Norvégia ellen, de a második játékrészben nem tudta tartani a lépést az északi riválissal, és 28-26-ra kikapott. Ha a bosnyákokat le is győzik Karabaticék, akkor is maximum már csak a csoport harmadik helyén zárnak majd. Ez az új lebonyolítású kontinenstornán már nem ér középdöntős pozíciót.

A női világbajnokságon decemberben a francia csapat a 13. helyen végzett, most a férfi válogatott nem jutott be a legjobb 12 közé.

A női együttesük a 2018-as Európa-bajnokság megnyerésével biztos résztvevője lesz az olimpiának, a férficsapatnak selejtezőt kell játszania idén áprilisban a tokiói részvételért.