Vágólapra másolva!
A Sport Plusz című hetilap január 2-án megjelent számában 11 sportújságíró kérdezte Pálinger Katalint, a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai alelnökét. A legfontosabb kérdés az volt, kijut-e a magyar női kézilabda-válogatott a 2020-as tokiói olimpiára?

- ezt mondta az MKSZ szakmai alelnöke az egyik kérdésre válaszolva.

Egy másik felvetésre válaszolva

határozottan cáfolta, hogy bármilyen politikai ambíciói lennének.

Ez annak kapcsán merült fel, hogy pár héttel ezelőtt az újságok arról írtak, hogy Pálinger esélyes lehet Győr polgármesteri posztjára. Azóta kiderült, hogy ez csak találgatás volt.

A válogatottból visszavonuló Görbicz Anita (k), Novák András, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára és Pálinger Katalin alelnök, korábbi csapattársa társaságában a győri Audi Arénában 2018. március 22-én Forrás: MTI/Krizsán Csaba

A kérdező újságírók többsége azt fejtegette, hogy a magyar női kézilabda-válogatott külső segítség nélkül most nem készülhetne az olimpiai selejtezőre, amelyet március 20-22. között Győrben rendeznek meg. A külső segítséget arra értették, hogy a 2019-es világbajnokságon a svédek a helyosztón legyőzték a németeket, ezenfelül pedig számos más eredmény alakult számunkra kedvezően. Pálinger ezt elismerte, ugyanakkor többször is hangsúlyozta: az, hogy a magyar csapat ott lehet az olimpiai selejtezőn, annak is köszönhető, hogy

a válogatott a 2018-as Európa-bajnokságon saját erejéből lett hetedik.

Pálinger kitért arra is, hogy az olimpiai selejtező elérését semmiképpen se nevezzük bukdácsolásnak.

Az MKSZ szakmai alelnöke szerint

Kim Rasmussen szövetségi kapitány szakmailag éppen olyan jó edző, mint egy évvel ezelőtt volt,

de a 2019-es világbajnokságon történtekből sokat tanulhat. Pálinger nem bocsátkozott találgatásokba, hogy mi lesz a dán szakember sorsa. Ugyanakkor túlzásnak nevezte azt a felvetést, hogy a magyar női kézilabda-válogatott gyenge lenne. Azt is kiemelte, hogy Kim Rasmussen nem vonakodott elismerni a hibáit, ami korábban nem volt jellemző sem a sportágra, sem a magyar sport egészére.

Szóba került az is, hogy miért nyilatkozta Pálinger, hogy a magyar női válogatottnak nem volt reális esélye a nyolc közé jutásra a Japánban rendezett világbajnokságon.

Feltehetőleg nincs, ráadásul a felsorolt csapatok közül legalább ötöt meg kellett volna előzni ahhoz, hogy a legjobb hét között végezzünk. Miközben a magyar együttesben két-három 20 év körüli játékos kapott helyet. Az olimpiai selejtezőt azonban így is elértük" - válaszolta Pálinger Katalin.

A magyar női kézilabda-válogatott március 20. és 22. között Győrben az oroszok, a szerbek és a kínaiak ellen játszik az olimpiai selejtezőben. A négyes csoportból az első kettő helyezett jut ki az olimpiára.