Vágólapra másolva!
Két játéknap után Cristina Neagu és Anna Vyakhireva megállíthatatlannak tűnnek a női kézilabda Bajnokok Ligájában.

A dán Esbjerg legjobb játékosa, az augusztusban térdsérülés miatt hosszú időre kidőlő Estevana Polman nélkül is szoros mérkőzést volt képes játszani a román CSM Bukarest ellen. A végletekig kiélezett találkozót végül a korábban négyszer is a világ legjobb kézilabdázójának megválasztott Cristina Neagu döntötte el, aki tizedik gólját az utolsó pillanatban szerezte, amivel beállította a 30-29-es végeredményt.

A 32 éves balátlövő az első fordulóban lőtt 12 gólja után ismét eljutott kétszámjegyű gólmennyiségig, amivel vezeti a góllövőlistát. Neagu ugyanabból a sérülésből tért vissza közel egy éve, ami miatt ezúttal Polmanra vár hosszú kihagyás.

Szintén fantasztikus formában kezdte a szezont Anna Vyakhireva, a Rosztov-Don jobbátlövője. Az első játéknapon az FTC-Rail Cargo Hungária elleni 26-25-ös sikerből hat góllal és megannyi gólpaszal vette ki a részét. Ezúttal a Krim Ljubljana ellen, az első félidőben parádézott: kilenc gólt szerzett 30 perc alatt.

A 25 éves orosz játékos a második félidőben csupán egyszer tudott a kapuba találni. Részben ennek is köszönhető, hogy a Per Johansson távollétében a magyar másodedző, Hlavaty Tamás irányítása alatt álló sztárcsapat nagy meglepetésre csak 23-23-as döntetlennel zárta a találkozót.

Két játéknap után a góllövőlistát Neagu vezeti, Vyakhireva pedig a harmadik helyen áll. Kettejük közé csupán a Krim brazil átlövője, Samara da Silva Vieira tud beékelődni.

Szavazzon!

Ki a világ legjobb női kézilabdázója?

A hétvégén az FTC csapata nem tudott pályára lépni a Vipers Kristiansand otthonában, mert csütörtökön két koronavírus-fertőzöttet is találtak az együttesben. A Győri Audi ETO viszont egy szoros első félidő után 43-28-as győzelmet aratott a Podravka Vegeta ellen.