A járványügyi szabályok miatt nem jöhet haza a magyar röplabda-válogatott egyik legjobbja

2018.08.15., Magyarország - Macedónia, férfi röplabda Eb selejtező, Pádár Krisztián
Budapest, 2018. augusztus 15. Keen Cameron Illés, Deák Márk, Gergye Roland, Nagy József és Pádár Krisztián (b-j) a Magyarország - Macedónia férfi röplabda Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Sportcsarnokában 2018. augusztus 15-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Saját elmondása szerint elúszni látszik a szereplése a januári Európa-bajnoki selejtezőn Pádár Krisztiánnak, a magyar röplabda-válogatott Japánban játszó feladóátlójának.

A 24 éves játékos az M1 aktuális csatornának azt mondta, a napokban egyeztet Koch Róbert szövetségi kapitánnyal a januári selejtező kapcsán, ugyanakkor a jelenlegi karanténszabályok miatt egyre kevesebb esélyt lát arra, hogy hazautazik.

Emellett legalább egy hónapra itt kellene hagynom a feleségemet, akivel jövő év elejére várjuk közös gyermekünk születését és akihez senki nem tud kiutazni. Túl sok áldozattal jár, hogy hazautazzak" – jelentette ki Pádár, akinek klubcsapata, a Toray Arrows ráadásul játszik is az ünnepek alatt.

A japán bajnoksággal kapcsolatban kiemelte, a játékosok technikai képzettsége nagy, így annak ellenére sem egyszerű ellenük játszani, hogy fizikálisan nem olyan erősek, mint az idegenlégiósok.

A jéggé fagyott Szibériában is BL-sztár lett egy 23 éves magyar sportoló

Elmentünk Szibéria tetejére, Jamalo-Nyenyecföldre Bajnokok Ligája-mérkőzést nézni. Láttunk egy 23 éves magyart, aki a koreai bajnokság után a világ első/második legerősebb ligájában, az orosz bajnokságban is sztár tud lenni. (Hogy az olasz, vagy az orosz a legjobb, az nem ennek az írásnak a tárgya.)

"A külföldieket azért szerződtetik, hogy hátukon vigyék a csapatukat,

ami számomra idegen volt" – emlékezett vissza a kiutazása utáni első napokra a magyar játékos, aki hozzátette, egy-két hét után már nem volt gondja ezzel.

"A jobb csapatok arra is figyelnek, hogy milyen a személyisége annak, akit szeretnének leigazolni, mert a játék minősége mellett az is fontos szempont" – elemezte a japán kiválasztási módszereket Pádár, aki annak külön örül, hogy sok országtól eltérően ők jelenleg nézők előtt játszhatnak.

A mindennapjakról elmondta, olyan szempontból jó, hogy egy japán léptékkel nézve kisvárosban laknak, hogy nem kell aggódnia a forgalmi dugók miatt, több ideje jut a regenerálódásra, pihenésre, ám amikor nincs edzés, némileg unalmasak a hétköznapok. Tokió mindössze negyven percre fekszik tőlük, ám a klub kérésére és a saját biztonságuk érdekében is igyekeznek kerülni a felesleges kockázatot, így nem látogatták még meg a fővárost.

Keen Cameron Illés, Deák Márk, Gergye Roland, Nagy József és Pádár Krisztián (b-j) a Magyarország - Macedónia férfi röplabda Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Sportcsarnokában 2018. augusztus 15-én. MTI Fotó: Kovács Tamás Forrás: MTI/Kovács Tamás

Kiutazásával kapcsolatban elmesélte, mintegy másfél hónapig várt a vízumra, a német repülőtéren azonban így is komoly problémája adódott, mivel a hatóságok nem hitték el, hogy van érvényes beutazási engedélye az ázsiai országba.

"A kormányzati honlapon az szerepelt, hogy az ausztrálokon kívül senki nem léphet be Japánba,

– mondta a feladóátló.

A magyar válogatott - amelynek 18 fős keretében Pádár is ott van - december 15-én, Szombathelyen kezdi meg az edzőtábort, majd a tervek szerint december 28. és 30. között Szlovéniában szerepel egy négycsapatos nemzetközi felkészülési tornán. A válogatott előbb január 7-10. között Szombathelyen, majd egy héttel később Portóban játssza Európa-bajnoki selejtezőjét a portugál mellett a fehérorosz, illetve a norvég csapat ellen. A csoportelső mellett az öt legjobb csoportmásodik jut ki a jövő őszi, lengyel, cseh, észt, finn közös rendezésű kontinensviadalra.