Vágólapra másolva!
Újrajátsszák a BVSC Zugló-Tourcoing csoportmérkőzést a férfi vízilabda Eurokupában, miután az európai szövetség (LEN) helyt adott a francia csapat óvásának. Az ismétlés után is a magyar csapat örülhetett végül. 

A vasárnap kora délelőtt lejátszott összecsapást a zuglói csapat 7-6-ra megnyerte ugyan, amellyel bejutott volna a 16 közé. A LEN azonban közölte: a Tourcoing óvást nyújtott be, arra hivatkozva, hogy

a BVSC nem a szabályoknak megfelelően járt el, amikor a mérkőzésre nem nevezett két kapust.

Megóvták a BVSC meccsét az Eurokupában Forrás: BVSC/Facebook

A BVSC második számú kapusa,

Györke Zsolt kimaradt a keretből, helyére - a LEN helyi képviselőjének jóváhagyásával - a mezőnyjátékos Gyenis Ádám került, aki pár percet játszott is az összecsapáson.

Mindez már a mérkőzésen is gondot jelentett, állt is miatta a játék, amely aztán később folytatódott. De hiába nyert a BVSC, a LEN döntése értelmében a találkozót 12.30 órától újrajátszották.

A BVSC Zugló végül 15-15-ös döntetlent játszott a Tourcoing együttesével, és továbbjutott a sorozat legjobb 16 csapata közé. A második mérkőzés 30 találatot hozott, és miután nem született győztes, a két csapat a házigazda Barcelonával egyetemben 5-5 ponttal zárt. Az egymás elleni eredményeket figyelembe véve a Tourcoing (27-27) és a BVSC Zugló (25-25) jutott tovább, míg a házigazda katalán gárda (22-22) búcsúzott.

A csoport (Barcelona):
BVSC Zugló-Tourcoing (francia) 15-15 (4-4, 6-4, 3-3, 2-4) - újrajátszott mérkőzés

Százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg csoportját a Szolnoki Dózsa a férfi vízilabda Eurokupában: a Tisza-parti együttes négyese házigazdájaként vasárnap a görög Apollon Szmirnisz felett diadalmaskodott. A magyar csapat legeredményesebb játékosa a szerbek olimpiai- és világbajnoka klasszisa, Filip Filipovic volt négy góllal.

G csoport (Szolnok):
Szolnoki Dózsa-Apollon Szmirnisz (görög) 13-11 (3-2, 3-2, 4-4, 3-3)

Az OSC vasárnap aratott fölényes győzelmének köszönhetően százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg csoportját a férfi vízilabda Eurokupában, míg az Eger második vereségét követően pont nélkül zárt és búcsúzott a sorozattól.

A sorozat eredményközlője alapján az OSC - amelynek továbbjutása szlovéniai csoportjában a vasárnapi összecsapás eredményétől függetlenül már korábban eldőlt - zárásként a Triglav Kranj gárdáját múlta felül 21-5-re.

A zágrábi csoportban - amelyben az olasz Trieszt visszalépését követően hárman maradtak - az Eger vasárnap úgy kapott ki 13-7-re a horvát Mladosttól, hogy két negyedben döntetlenre végzett ugyan, az első és a harmadik játékrészben viszont nem szerzett gólt, miközben kapott összesen hatot. Az egrieket szombaton a montenegrói Primorac Kotor is hatgólos különbséggel (15-9) múlta felül.

C csoport (Kranj):
OSC-Triglav Kranj (szlovén) 21-5 (5-1, 4-2, 6-0, 6-2)
F csoport (Zágráb):
Mladost Zagreb (horvát)-Eger 13-7 (4-0, 4-4, 2-0, 3-3)