A spanyolok simán verték a franciákat a férfi kézilabda-vb bronzmeccsén

handball TOPSHOTS Horizontal
Spain's players celebrate their win in the 2021 World Men's Handball Championship match for third place between Spain and France at the Cairo Stadium Sports Hall in the Egyptian capital on January 31, 2021. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Európa-bajnok spanyol válogatott nyerte az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokság bronzérmét, miután 35-29-re legyőzte Franciaországot a vasárnapi, kairói helyosztón.

Eredmény, a 3. helyért:
Spanyolország–Franciaország 35-29 (16-13)

A tornára el sem utazott Nikola Karabatic és Elohim Prandi, valamint a csoportkör során megsérült Wesley Pardin mellett immár Luka Karabatic és Timothey N'Guessan is hiányzott a franciák keretéből, ugyancsak sérülés miatt.

Alex Dujsebajev (fehérben) a bronzérmékőzés legeredményesebb játékosa volt Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

Remekül kezdett az Európa-bajnok, amely öt perc után már 4-0-ra vezetett. A hatszoros világbajnok franciák csak ezt követően lendültek játékba, de a folytatásban is a spanyoloké volt a jobb védekezés és kapusteljesítmény, így a meccs harmadánál 13-8-as előnyben voltak. Ezt követően egy 4-1-es sorozattal felzárkózott az ellenfél, amely ennek ellenére 16-13-as hátrányban volt a szünetben.

A játék képe a második félidőben sem változott, a spanyolok a 42. percben már hat, az 53. percben pedig hét találattal jobban álltak. A hajrában egy 4-1-es szériával még felzárkóztak a franciák, de a meccs utolsó két gólját a spanyol válogatott szerezte, amely végig vezetve győzött.

A mezőny legeredményesebb játékosa Alex Dujshebaev volt nyolc góllal, öccse, Daniel Dujshebaev hatszor talált be, a túloldalon Hugo Descat hét gólt dobott. A Telekom Veszprém francia játékosa, Kentin Mahé két, a Szeged spanyol irányítója, Joan Canellas egy gólt lőtt. A meccs legjobbjának a veszprémi kapust, Rodrigo Corralest választották, aki 18 védéssel járult hozzá a sikerhez.

A spanyol együttes második alkalommal szerzett világbajnoki bronzérmet.