Vágólapra másolva!
A magyar férfi kézilabda-válogatott nagyszerű mérkőzésen győzte le 29-28-ra a Németországot az egyiptomi világbajnokság csoportkörének utolsó fordulójában. A csapat így négy ponttal kezdheti a középdöntőket. A győztes meccsről és a csapatra váró feladatokról nyilatkoztak a magyar válogatott klasszisai, Bánhidi Bence, Máthé Dominik és Lékai Máté.

"Nagyon sokat készültünk arra, hogy szorosan őriznek majd, de ez már nem újdonság – kezdte értékelését a meccs emberének választott, nyolc lövésből nyolc gólt szerző Bánhidi Bence. – Nagyon koncentráltak voltunk, és tökéletesen betartottuk a taktikát, nagyon koncentráltak voltunk támadásban és védekezésben is. Óriási csapatmunka volt, mindenki beletette a magáét. Amikor átvettk a vezetést, akkor is vissza tudtunk jönni, hatalmas szíve van ennek a csapatnak.

Ancsin Gábor (33) és Bánhidi Bence (j) és a háttérben álló Lékai Máté is hatalmasta játszott a németek ellen Forrás: MTI/EPA/Pool/Anne-Christine Poujoulat

A folytatásra ez most óriási lökést és önbizalmat ad nekünk. Én titkon számoltam azzal, hogy négy pontot viszünk magunkkal, nagyon készültem erre a meccsre."

– mondta a kulcsfontosságú heteshez oda álló Máthé Dominik arra a kérdésre, hogy mire gondolt, amikor szembe nézett Andreas Wolff-fal. – Nem féltem Wolfftól, játszottam ellene a BL-ben, akkor is belőttem a hetest és most is. A védekezésünk, amit ott műveltünk, az magáért beszél.

Lékai Mátétól remek passzokat kaptam, még, ha néha lehetett is érezni, hogy nem vagyunk tökéletesen összeszokva.

Az IHF a félidőben Máthé Dominik egy bombája fölé azt írta, hogy, aki kihagyta az első félidőt, az véletlenül se tegye meg ugyanezt a másodikkal:

Az időkérésnél két figurát beszéltünk meg, az első nem jött össze, a második pedig az volt, hogy egy-egyezzünk Gollára, és az szerencsére bejött – mondta a győztes gólt szerző Lékai Máté. – Ilyenkor csak arra gondolok, hogy gólt kell lőni, nem foglalkoztat az, hogy korábban védett-e ellenem a kapus.

Tudjuk, hogy a keresztágról (a B csoportból – a szerk.) is nagyon komoly ellenfelek jönnek. A célokat megfogalmazták velünk szemben a vb előtt, azt igyekszünk elérni. Ahhoz, hogy a nyolc közé jussunk még két meccset mindenhogy nyerni kell. Persze, ha hármat nyerünk, akkor sem leszek boldogtalan.