Vágólapra másolva!
A Magyar Kupa-ezüstérmes MOL-Pick Szeged idegenben 31-24-re legyőzte a Grundfos Tatabánya csapatát a férfi kézilabda NB I szombat esti mérkőzésén.

Kevés góllal, jó védekezéssel kezdett a két, tabellán azonos pontszámmal álló együttes. Ez a kapuban egyaránt jól nyitó Mirko Alilovic és Bartucz László bravúrjainak volt köszönhető. Az első tíz percben a hazaiak Hornyák Bence révén csak egy gólt tudtak dobni, mégsem kerültek komolyabb hátrányba. (1-3)

Sőt, a belejövő Győri Mátyás és Sipos Adrián találataival 4-4-re kiegyenlítettek. A magyar válogatott játékosok közül a másik oldalon Bodó Richárd és Bánhidi Bence is megszerezték első góljaikat, melyekkel a Szeged ellépni látszott. (6-9)

Bodó Richárd kiválóan játszott a Tatabánya ellen Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ancsin Gábor bombáira Joan Canellas válaszolt, így Juan Carlos Pastor csapata tovább tudta növelni előnyét, ami egy nyolc perces kapott gól nélküli időszakkal 14-7-re nőtt. Az első félidő hajrájában Juhász Ádám szép megmozdulásaival valamelyest felzárkózott a Tatabánya, de Bodóval nem tudott mit kezdeni a hazai védelem, így a vendégek előnye hét gól maradt a szünetben. (11-18)

A magyar válogatott balátlövője a dudaszó előtti 43 másodpercben dobott három gólt.

A második játékrész elején a Szeged többször is hét mezőnyjátékossal támadott, ami inkább a gyakorlásnak szólt, mint sem ennek a mérkőzésnek. A korábban az ellenfélnél is megforduló tatabányaiak közül Piotr Wyszomirski két hétméterest is kivédett, Balogh Zsolt pedig gólerősen kézilabdázott.

Matej Gaber sérülése után a Tatabánya 29-22-re még visszajött, de a hajrában ismét Bánhidiék pillanatai következtek. Pastor az utolsó pár percre lehetőséget adott Bajusz Brúnónak és Rea Barnabásnak is.

A Szeged 31-24-re legyőzte a Tatabányát, amivel megerősítette második helyét a tabellán.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa hazai oldalon Balogh lett, öt góllal, a Tisza-partiaknál pedig Bodó szerezte a legtöbb találatot, hatot. Alilovic 39 lövésből 16-ot kivédett, amivel 41 %-os teljesítménnyel zárta a rangadót.

Férfi kézilabda NB I, a szombati játéknap eredményei:
Grundfos Tatabánya KC - MOL-Pick Szeged 24-31 (11-18)
Sport36-Komló - Ferencvárosi TC 27-29 (10-15)
Ceglédi KKSE-Budakalász 22-27 (9-15)
Orosházi FKSE-Linamar - Csurgói KK 27-29 (15-13)
HE-DO B.Braun Gyöngyös - Dabasi KC VSE 28-22 (15-11)
korábban:
Balatonfüredi KSE-Telekom Veszprém 26-31 (14-15)