Nem tudott hibázni a kézi-Eb-n a világbajnok tehetség, majd jött a szegedi kapus óriási védése - videó

Horizontal Emil Jakobsen dán kézilabda-válogatott
Denmark's Emil Jakobsen shoots and scores a goal during the Men's European Handball Championship main round day 2 Group I match between Denmark and Iceland in the MVM Dome in Budapest, Hungary, on January 20, 2022. - Denmark won the match 28-24. (Photo by Attila KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
Gyönyörű megmozdulásokról marad emlékezetes a szombat esti Dánia-Horvátország rangadó a férfi kézilabda Európa-bajnokság budapesti középdöntőjében.

A horvátokat többezres szurkolósereg jött el buzdítani a budapesti MVM DOME-ba a Dánia elleni összecsapásukra. Játékosaik erőn felüli teljesítménnyel védekezve hálálták meg a közönség által teremtett remek hangulatot.

Mirko Alilovic, a Pick Szeged horvát válogatott kapusa is jó néhány bravúrt beletett a "közösbe", elég arra gondolni, amikor megfogta az előtte az Eb-n egyetlen lövést sem hibázó Emil Jakobsen ziccerét. A 23 éves fiatal szélső talán túlzottan is ráugrott Alilovicra, akinek ez sem von le semmit az érdemeiből.

Ugyanakkor Jakobsen ezúttal sem maradt adós a látványos gólokkal, fantasztikus, hogy milyen technikai tudással bíró játékosról beszélünk az esetében.

Szintén először hibázott lövést a kontinenstornán Mathias Gidsel, aki az eddigi öt meccsén is bizonyította, hogy tavaly miért lett első két világeseményén is kitüntetve előbb a vb-all star csapatába való beválogatással, majd az olimpián a torna MVP-jének járó díjjal.

A jobbátlövő eddigi 27 lövéséből 26-ot gólra váltott az Eb-n. Az egyetlen rontott kísérletét a horvát válogatott mezét először magára húzó Kristian Pilipovicnak köszönheti.

Mikkel Hansen ezúttal nem hagyott ki egyetlen hétméterest sem, mint Izland ellen (akkor hármat is), így nyolc góllal zárta az összecsapást. A dán legendának jól ment a játék a második félidőben is, amikor Nikolaj Jakobsen úgy döntött, hogy hét mezőnyjátékossal támadja végig a teljes játékrészt.

Hansennel ez a taktika általában gyilkos fegyver, ugyanis a legtöbb esetben az övé az a döntés, ami egy-egy támadás sikerességét meghatározza. Általában sikerül is jó döntést is hoznia, ezért olyan hatékonyak a dánok, amikor így támadnak. Ha nem bombagólt lő, akkor olyan gólpasszokkal szolgálja ki a társait, mint amilyet a falban álló Magnus Saugstrup kapott tőle.

Dánia 27-25-re győzött, amivel nagyon közel került a legjobb négy közé jutáshoz.