Élő közvetítés
Belgium
ÉLŐ
Szlovákia

Másodszor is visszavonult a német válogatott világbajnok kapusa

Germany - Norway Sports EM Horizontal HANDBALL
21 January 2022, Slovakia, Bratislava: Handball: European Championship, Germany - Norway, Main Round, Group 2, Matchday 2. Germany's Johannes Bitter and Germany's Simon Ernst (r). Photo: Marijan Murat/dpa (Photo by MARIJAN MURAT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Másodszor és ezúttal már véglegesen visszavonult a válogatottságtól a német kézilabda-válogatott kapusa, Johannes Bitter.

A magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságon a pozsonyi középdöntős csoport negyedik helyén végző német csapat befejezte a tornát, Bitter pedig ismét bejelentette, hogy nem lesz többé válogatott, írja a Handball World szaklap.

A Bundesligában szereplő Hambur 39 éves kapusa, aki tagja volt a németek 2007-ben világbajnokságot nyerő csapatának, a tavaly nyári tokiói olimpia után egyszer már visszavonult, de akkor még nyitva hagyott egy kiskaput, miszerint vészhelyzet esetén számíthat rá a csapat. A koronavírus-járvány miatt pedig ezúttal aztán valódi vészhelyzet volt, pozitív teszteredmények miatt az eredeti keret mindkét kapusa kidőlt, a harmadik és negyedik számú jelölt egyéb okok miatt nem tudott a csapat rendelkezésére állni, így került sorra Bitter, aki az Eb öt mérkőzésén 23,48%-kal védett, közte ilyen bravúrokkal:

"Tavaly nyáron hoztam egy döntést, hogy ennek vége. Nem számítok rá, hogy még egy ilyen "őrült" torna lesz" – mondta el a 174-szeres válogatott kézilabdázó.

Mindent egy helyen az Eb-ről