Vágólapra másolva!
A magyar kézilabda-válogatott 31-22-es győzelmet aratott az Izrael elleni vb-selejtezős párharc visszavágóján, amivel kijutott a 2023-as világbajnokságra. A találkozó után a főszereplők értékelték a látottakat.

"Nagyon örülök neki, hogy Chema megbízott bennem és én kezdtem a kinti meccsen, valamint most is nagy szerepet szánt nekem.

- értékelte a teljesítményét Hanusz Egon, aki Lékai Máté távollétében a mieink első számú irányítója volt ebben a párharcban.

Hanusz Egon remekül irányította a magyar válogatottat az Izrael elleni vb-selejtezős párharcban Fotó: Polyák Attila - Origo

A 24 éves kézilabdázó az első félidőben kapott egy nagy ütést az arcára, ami után elterült a földön, ellenfelét pedig piros lappal kiállították: "Ilyenkor a mérkőzés hevében nem nagon érezzük ezeket, és azért hozzá vagyok szokva ehhez, hogy a magasságomból kifolyólag ütőtávolságban vagyok a magasabb védőknek.

- beszélt a januári hazai rendezésű Európa-bajnokság óta eltelt időszakáról a Stuttgartban légióskodó játékos.

Pedro Rodríguezhez sokkal többször jutott le a szélre a labda, mint a januári Eb-n Fotó: Polyák Attila - Origo

"Ez volt az első meccsünk hazai pályán a januári Európa-bajnokság óta, ahol nem lehetett más célunk, mint kijutni a világbajnokságra.

A Budapesten történtek után úgy gondolom, hogy a nulláról kellett felépíteni magunkat.

Talán túl nagy volt a nyomás rajtunk, de hiba lenne erre fogni, hogy nem jutottunk tovább a csoportból, ahogyan arra is, hogy valamelyest híján voltunk a szerencsének" - tekintett vissza a januárban történtekre Pedro Rodríguez, a magyar válogatott jobbszélsője.

Szerencsére ezúttal többször jutott el hozzám, ez köszönhető volt annak is, hogy megpróbáltuk gyorsabban végigvinni a lerohanásainkat, így az ellenfél védelme könnyebben megzavarodott" - mondta Pedro, aki öt góllal zárta a szombat esti visszavágót, Izraelben pedig hétszer volt eredményes.