Kilenc évet kapott Oroszországban kannabisz csempészéséért az amerikai sztárkosaras

ORIGINAL court Horizontal
US' Women's National Basketball Association (NBA) basketball player Brittney Griner, who was detained at Moscow's Sheremetyevo airport and later charged with illegal possession of cannabis, waits for the verdict inside a defendants' cage during a hearing in Khimki outside Moscow, on August 4, 2022. - A Russian court found Griner guilty of smuggling and storing narcotics after prosecutors requested a sentence of nine and a half years in jail for the athlete. (Photo by EVGENIA NOVOZHENINA / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Kilencéves börtönbüntetést kapott a Moszkvában letartóztatott sztárkosaras, az amerikai Brittney Griner, akit a helyi bíróság ítélt el.

Griner utolsó meghallgatását tartották csütörtökön Moszkvában, majd ezt követően egy orosz bíró kilencéves börtönbüntetésre ítélte a WNBA-ben is szereplő sztársportolót.

Brittney Griner a csütörtöki tárgyaláson Forrás: AFP/Evgenia Novozhenina

Brittney Griner a beszámolók szerint hiába kért bocsánatot azért, amiért tiltott szert, kevesebb, mint egy gramm kannabiszt tartalmazó olajat vitt az országba. A sztársportolót még februárban kapták el a moszkvai repülőtéren, a kitört háború miatt akart hazautazni, de azóta is börtönben van. Griner a börtönbüntetés mellett egymillió rubeles pénzbírságot is kapott.

A kétszeres olimpiai bajnok és világbajnok amerikai kosárlabdázó, aki a négyszeres Euroliga-győztes Jekatyerinburg és a WNBA-s Phoenix Mercury játékosaként került börtönbe, még abban reménykedhet, hogy az oroszok fogolycserére szeretnék felhasználni az amerikaikkal.