Óriási a botrány a világ kézilabdasportjában

HANDBALL-WORLD2007-BALL Square HORIZONTAL HANDBALL WORLD CHAMPIONSHIP ILLUSTRATION HANDBALL BALL HAND CLOSE-UP
A picture taken 21 January 2007 at the Bordelandhalle in Magdeburg shows a player holding an official ball covered by wax for grip of the Men's Handball World Championship 2007, taking place from 19 January to 04 February 2007. AFP PHOTO/JACQUES DEMARTHON (Photo by JACQUES DEMARTHON / AFP)
Vágólapra másolva!
Talán még az egyiptomi Hasszan Musztafa vezette Nemzetközi Kézilabda Szövetség sem számolt azzal a botránnyal, amely azért tört ki, mert az IHF elkezdte kipróbálni a wax nélküli labdák használatát a meccseken.

A norvég női válogatott edzője, Thorir Hergeirsson magából kikelve ment neki az IHF-nek, miután a jelenleg is zajló ifjúsági (U18) női kézilabda-világbajnokságon (Macedóniában) a csapatok nem használhatnak waxot, vagyis ragasztóanyagot. A norvég szakember azért lett dühös, mert eleve nem egy férfitornán, hanem egy női versenyen próbálkoznak az újítással. Thorir Hergeirsson szerint ez már eleve diszkrimináció - az ő olvasatában ez annyit jelent, hogy a nőkkel ezt is meg lehet tenni, ennek semmiféle következménye nem lesz.

Forrás