Vágólapra másolva!
A júniusi Bajnokok LIgája-döntő után ezúttal a csoportkör második fordulójában rendeztek Barcelona-Kielce rangadót. A meccs egyik hőse a katalán csapat dán kapusa, Emil Nielsen volt.

A 25 éves kapus, aki tagja volt a 2021-ben Egyiptomban világbajnoki címet nyerő dán válogatottnak, még a maga posztján is különleges jelenség. A mezőnyben játszó szuperatlétákhoz képest a 195 centis mackós fiatalember, aki szőke üstökével és kerek ábrázatával egy skandináv mesehősre hasonlít, nem igazán tűnik világklasszis sportolónak. Pedig nagyon is az!

A lengyel sztárcsapat, a Kielce elleni presztízsmeccsen - a júniusi, hétméteresekkel megnyert BL-döntő "visszavágóján" - Carlos Ortega edző ezúttal neki, és nem a szintén világklasszis Gonzalo Perez de Vargasnak adott lehetőséget. Nielsen pedig élt is vele: a lengyelek 51 lövéséből 16-ot megfogott, 36 százalékos hatékonysággal védett, és egy ilyen dupla bravúrt is bemutatott többek között:

Ez után Arkadiusz Moryto pisloghatott nagyjából úgy, mint a lengyel csapat kirgiz-spanyol sztáredzője, a korábban a magyar férfi válogatott kispadján is megforduló Talant Dujsebajev tette már tavaly áprilisban, amikor ugyancsak elbánt csapatával Nielsen, akkor még a Nantes kapusaként.