Vágólapra másolva!
Elképesztő történet került nyilvánosságra nemrégiben. A Wyoming állami büntetésvégrehajtó-intézet halálra ítélt foglyai úgy kerülték el a kivégzést az 1900-as évek kezdetén, hogy egy amatőr baseball-csapat tagjaiként hétről-hétre nyerték a meccseiket.

Sokak számára ismerős lehet az a szólás sportberkeken belük, hogy "Úgy játssz, mintha az életed múlna rajta". 1911-ben ez a mondat a Wyoming állami börtön halálraítélt rabjai számára szó szerint értendő volt - derült ki a dailystar.co oldaláról.

A rabok egy baseball-csapatban játszottak, akiket egytől egyig halálra ítéltek. A 12 fős gárda tagjai az Egyesült Államok legveszélyesebb bűnőzői közül kerültek ki. A csapatban helyet kapott három nemi erőszakért elítélt férfi, egy pénzhamisító, öt rabló, és három orgyilkos.

A foglyok hétről-hétre játszottak meccseket hivatásos baseball-csapatok ellen, és ha nyertek, akkor a kivégzésüket elhalasztották.

A győzelmeikkel az életüket hosszabbították meg a foglyok.

Az elítéltek az életükért játszottak Forrás: dailystar.com

Olyan meglepetésgyőzelmeket is arattak,

mint a Wyoming Supply Company Juniors elleni siker, amely a vidék egyik legerősebb csapata volt.

A meccsekről pedig olyan híres újságok is írtak, mint a Washington Post. A fővárosi lap sokszor dícsérte a Joseph Seng nevű elítéltet, akit gyilkosság vádjával ítéltek halálra. A férfi érdekében még petíciót is írtak az állam kormányzójához, hogy engedjék el a büntetését. Seng igazi sztárjátékossá vált a környéken,

Wyoming állam lakosai az utcán álltak sorba a jegyekért, hogy láthassák játszani a halálraítélt játékost.