Magyar házidöntőt rendeznek a női vízilabda Eurokupában

GURISATTI Gréta; VÁLYI Vanda
Budapest, 2023. március 11. A ferencvárosi Gurisatti Gréta (b) és Vályi Vanda, az olasz csapat tagja (j) a női vízilabda Eurokupa elődöntőjében játszott FTC-Telekom Waterpolo - Plebiscito Padova visszavágó mérkőzésen az FTC népligeti uszodájában 2023. február 11-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Másodikként az UVSE jutott be a döntőbe a női vízilabda Eurokupában azzal, hogy az első mérkőzésen elért döntetlen után a visszavágón négy góllal legyőzte az Egert.

Az Euroligában (ma már Bajnokok Ligája) az előző két kiírásban négyes döntős UVSE 2017 és 2019 után harmadszor került fináléba a második számú európai kupasorozatban.

A döntőben két magyar együttes mérkőzik majd meg egymással, mivel kora délután az FTC is továbbjutott. A Ferencváros a szombati visszavágón ugyan 9-7-re kikapott a vendég olasz Plebiscito Padovától, de egy gólt megőrzött az első mérkőzésen kiharcolt előnyéből.

A zöld-fehérek az elődöntő második meccsén nagyot harcoltak a Vályi Vandával felálló riválissal, amely 8-5-re és 9-6-ra is vezetett, és izgalmas hajrában csikarták ki a továbbjutást.

A Padova az előző szezonban bronzérmes volt az Euroligában (ma már Bajnokok Ligája), a második számú európai kupában pedig 2015-ben és 2017-ben is döntőt játszott.

Eredmény:
elődöntő, visszavágó:
UVSE - Tigra-ZF-Eger 10-6 (3-2, 3-1, 2-1, 2-2)
gólszerzők: Hajdú, Baksa, Faragó 2-2, Aubéli, Mácsai, Tiba, Peresztegi-Nagy 1-1, illetve Czigány 2, Borsi, Parkes, Molnár, Szilágyi 1-1
Továbbjutott: az UVSE, 22-18-as összesítéssel

korábban:
FTC-Telekom Waterpolo - Plebiscito Padova (olasz) 7-9 (1-3, 3-1, 2-5, 1-0)
a magyar csapat gólszerzői: Gurisatti 2, Pőcze, Leimeter, Simon-Illés, Tóth-Csabai, Máté
Tj.: a Ferencváros, 19-18-as összesítéssel

A döntő két mérkőzését március 25-én, illetve 29-én rendezik.