Vágólapra másolva!
Sebők Balázs vasárnap Budapesten csatlakozik a májusi elitvilágbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott keretéhez.

A magyar szövetség keddi tájékoztatása szerint a 28 éves magyar csatár - miután múlt héten befejeződött számára a klubszezon, és az Ilves Tamperével bronzérmes lett a finn élvonalban - sem a keddi (mai), sem a szerdai, britek elleni idegenbeli felkészülési összecsapáson nem lép pályára. Sebők az alapszakaszban 53 mérkőzésen öt gólt ütött és adott 15 gólpasszt (20 pont), míg a rájátszásban tíz összecsapáson 1+3-mal zárt.

A 28 éves magyar csatár Ilves Tamperével bronzérmes lett a finn élvonalban Forrás: Ilves-Kuvat

A britek elleni két találkozót rajta kívül kihagyja még Horváth Dominik, Falus Ádám, Terbócs István és Ambrus Gergő is.

A magyar válogatott jövő héten szerdán és csütörtökön a szlovénokkal, május 9-én pedig a kanadaiakkal találkozik a vb-felkészülés utolsó két hetében. Kevin Constantine szövetségi kapitány alakulata a világbajnokságon sorrendben Dánia (május 13.), az Egyesült Államok (május 14.), Franciaország (május 16.), Svédország (május 18.), Finnország (május 19.), Németország (május 21.) és Ausztria (május 22.) lép jégre Tamperében.

A nyolcas utolsó helyezettje kiesik a divízió I/A-ba, az első négy helyezett pedig negyeddöntőt játszhat a rigai csoport négy legjobbjával.