Vágólapra másolva!
Kiss Virág, a júniusi női kosárlabda Európa-bajnokságon negyedik helyen végző magyar válogatott centere is bekerült a torna legnagyobb felfedezettjei közé, írja a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének hivatalos oldala.

A 2023-as női Európa-bajnokság nagyszerű lehetőség volt a tündökölni vágyóknak, sokan pedig nem csupán megcsillantották tudásokat, de egyenesen remekeltek a torna folyamán, valósággal berobbantak az európai élmezőnybe. A szakértők nyolc nevet emeltek ki a 16 csapat összesített 192 játékosa közül, akik közé Magyarország kiválósága, Kiss Virág is bekerült. Most pedig lássuk, hogy miként jellemezték válogatott centerünket.

Kiss Virág fantasztikus tornát tudhat maga mögött Forrás: FIBA

"A magas center nagyon erős klubszezont zárt a 2022/23-as évadban, ezt pedig a kontinenstornán is folytatta, hiszen Magyarország a 90-es évek vége óta legjobb eredményével zárt ezen az eseményen.

Kiss Virág megmutatta, hogy meccsenkénti 15 pontjával és 6 lepattanójával máris vezető szerepet tölt be hazájában" - idézik a FIBA oldalán megjelent értékelést.

A szakértők az alábbi nyolc játékost emelték ki:

Kiss Virág (Magyarország)
Janelle Salaun (Franciaország)
Yarden Garzon (Izrael)
Ajsa Sivka (Szlovénia)
Marija Lekovic (Montenegró)
Olbis Andre (Olaszország)
Sevgi Uzun (Törökország)
Natalie Stoupalova (Csehország)