Vágólapra másolva!
Pál Tamarát, a román SCM Gloria Buzau irányítóját pofonként érte, hogy nem került be a jövő szerdán kezdődő olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokságon szereplő magyar válogatott keretébe.

Csalódott a magyar válogatott kézilabdázó

"Amikor megtudtam, hogy nem vagyok benne a keretben, egy kicsit csalódott voltam, hiszen a legutóbbi bajnoki meccseken szerintem eléggé kimagasló teljesítményt nyújtottam.

nyilatkozta csütörtökön az M4 Sport 40x20 című kézilabda podcastjében az irányító.

Pál Tamara nem lesz ott a világbajnokságon Fotó: Koncz Márton - Origo

A debreceni nevelésű Pál Tamara korábban a Győri Audi ETO KC, a Mosonmagyaróvár és az MTK Budapest csapatában játszott, a fővárosiak színeiben gólkirály volt az NB I-ben. A román élvonal mostani idényében már három olyan mérkőzése is volt, amelyen tíz gólnál többet szerzett, a góllövőlista ötödik helyén áll, a gólpasszlistán hatodik, a büntetők hatékonysági rangsorát pedig vezeti (24/22).

Hozzátette, a szezon elején kapott visszaigazolást Golovin Vlagyimir szövetségi kapitánytól, mondván, látja benne a fejlődést támadásban és védekezésben is,

éppen ezért pofonként érte, hogy végül nem hívta be a vb-keretbe.

Pál az előző összetartáson tagja volt a nemzeti csapatnak, Debrecenben a norvégok elleni vesztes Eurokupa-mérkőzésen pályára is lépett - de saját teljesítményével nem volt elégedett -, majd Schwechatra ugyan kiutazott, de az osztrákok elleni meccskeretbe nem nevezték be.

"Rosszul éreztem magam amiatt, ahogyan teljesítettem a norvégok ellen. Mindenki nagyon jól tudja, hogy nem arra vagyok képes, amit ott mutattam.

mesélte a 23 éves irányító. Hangsúlyozta, azóta semmilyen kommunikáció nem volt Golovin és közte, pedig korábban sikeres éveket töltöttek együtt az utánpótlás-válogatottban, 2019-ben például junior Európa-bajnokok lettek.

Pál Tamara szomorú és az okokat keresi

"Nem értem, éppen ő miért nem hívott be, ha ilyen jól megy a bajnokságban, és elég jól tudja, mire vagyok képes.

fűzte hozzá a négyszeres felnőtt válogatott játékos.

Golovin Vlagyimir a vb-n nem számít Pál Tamara játékára Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Hangsúlyozta, már nagyon sok mindent megtett azért, hogy egyszer kiutazhasson egy világversenyre, de még mindig nem jött el ez a pillanat, és nem érti, miért.

vélekedett.

Pál leszögezte: mindent megtesz, hogy a következő alkalommal ott lehessen a keretben, és ne csak egy olyan összetartáson, amikor selejtezőt vagy felkészülési meccset játszanak, hanem egy világversenyen.

Felidézte: nyári klubváltása előtt is tudta, hogy kemény lesz a román bajnokság, de nem gondolta, hogy ennyire.

Pál Tamara remekül teljesít a klubjában Fotó: Koncz Márton - Origo

"Néha csak pislogok, olyan eredmények vannak, az utolsó előtti például tízzel veri a dobogós helyen lévő csapatot.

A magyar bajnoksághoz képest ég és föld a különbség, egyre többet fejlődök, mert iszonyatosan kemény a mezőny" - nyilatkozta.

Mint kifejtette, talán védekezésben fejlődött a legtöbbet, illetve jobban figyel a társaira, hogy jó passzokat adjon, jó helyzeteket teremtsen nekik, és a lehető legjobb megoldást válassza.