Újabb fejlemény a pályán történt nyakvágás miatt meghalt jégkorongozó ügyében

Horizontal ICE HOCKEY
(FILES) Adam Johnson #7 of the Minnesota-Duluth Bulldogs fires in a shot during the 2017 NCAA Division I men's Ice Hockey Championship game at the United Center in Chicago, Illinois, on April 8, 2017. An American ice hockey player has died in a "freak accident" during a match for his English club Nottingham Panthers. Adam Johnson, 29, reportedly suffered a slashed neck during the Challenge Cup game at Sheffield Steelers' Utilita Arena on Saturday, October 28. (Photo by JONATHAN DANIEL / AFP)
Vágólapra másolva!
Egy embert letartóztatott az angol rendőrség emberölés miatt a jégkorongozó Adam Johnson halála ügyében.

A 29 éves játékos a Nottingham Panthers jégkorongozója volt, október végén pedig a Sheffield Steelers elleni meccsen egy korcsolya pengéje elvágta a torkát, aminek következtében a kórházban belehalt sérüléseibe.

Adam Johnson itt az amerikai egyetemi bajnokságban látható Forrás: AFP/2017 Getty Images/Jonathan Daniel

A rendőrség korábban már megállapította a halál pontos okát, kedden pedig őrizetbe vettek egy gyanúsítottat.

A rendőrség szóvivője elmondta, azon dolgoznak, hogy minden részlet kiderüljön a tragikus eset kapcsán, ami megrázta a helyi közösséget.

A korábban az NHL-ben is szerepelt Johnson arra készült, hogy megkéri párja, Ryan Wolfe kezét, de erre már nem került sor.

Az esetet követően kötelezővé ugyan nem tették, de a brit hokiliga erősen ajánlja a nyakvédők használatát a játékosoknak.