A fájó vb-vereség után sem adta fel az olimpiai álmokat a magyar női kéziválogatott

GYŐRI-LUKÁCS Viktória
Helsingborg, 2023. december 4. Győri-Lukács Viktória az olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában játszott Montenegró - Magyarország mérkőzésen a svédországi Helsingborgban 2023. december 4-én. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A magyar női kézilabda-válogatott 24-18-ra kikapott Montenegrótól az olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportkörének utolsó fordulójában, hétfőn Helsingborgban, így két pontot visz magával a középdöntőbe. A találkozó után a főszereplők értékelték a látottakat.

Golovin Vlagyimir: Nekünk semmi sem sikerült

"A második félidő első tíz perce meghatározta a meccset. Nem is elsősorban a védekezés, hanem, hogy emberelőnyben nem sikerült gólokat szerezni, ziccereket rontottunk.

Az ellenfél elkezdett szárnyalni, bármit csináltunk, nekünk nem sikerült.

Golovin Vlagyimir, a magyar válogatott szövetségi kapitánya Forrás: MTI/Illyés Tibor

A beálló elleni védekezést nem sikerült megoldani, de ez nem elsősorban a beállok hibája, a mellettük álló játékosoké is, a gyors passzokat nehéz lereagálni. Tudtuk, hogy nem átlövésekből kell megoldani a meccset, hanem a külső területeket megtámadni. Montenegró kiválóan lassította a játékot, ha gólt kapsz, akkor nehéz gyorsítani, megindulni. Azt mondom, ha meglepett volna valami, akkor oké, de erre készültünk. Küzdöttek a játékosok, de a hibákat ki kell javítani" - mondta a szövetségi kapitány, Golovin Vlagyimir az M4 Sport kamerája előtt.

Győri-Lukács Viktória nem adta fel az olimpiai álmokat

"A második félidőben sajnos nagyon jól megtalálták a beállójukat, és ebből kaptuk azt a rengeteg gólt. Nem tudom, hogy pontosan mikor kezdtünk görcsössé válni a mérkőzés alatt, sajnos a kapusuk tényleg nagyon jól védett, egyre jobban felszívta magát és ott már nem tudtunk vele mit kezdeni. Nyilván az első öt perc nem volt annyira stabil, sajnos a meccseket nem olyan jól kezdjük most még, de remélem ez még változni fog. Viszont szerintem nagyon jó úton vagyunk, szerintem meg fogjuk oldani a következő mérkőzést.

nagyon fogunk harcolni azért, hogy a legjobb nyolcba legyünk és minél jobb helyezéssel végezzünk" - árulta el Győri-Lukács Viktória.

Győri-Lukács Viktória szerint nem adják fel az álmaikat Forrás: MTI/Illyés Tibor

A göteborgi középdöntőben először csütörtökön lép pályára a nemzeti csapat, amelynek ellenfele az A csoport harmadik helyezettje lesz.

Íme, Böde-Bíró Blanka nagy bravúrjai.