Rasszista szurkolók zaklatták a Ferencváros játékosát

EDWIGE, Béatrice; GRBIC, Itana akció EGYÉB TÁRGY FOTÓ FOTÓTÉMA Közéleti személyiség foglalkozása labda sportoló SZEMÉLY TÁRGY
Érd, 2024. január 20. Beatrice Edwige, az FTC (j) és Itana Grbic, a Lubljana játékosa a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, a B csoport 11. fordulójában, az FTC-Rail Cargo Hungaria - Krim Mercator Ljubljana mérkőzésen az Érd Arénában 2024. január 20-án. A szlovén csapat 28-26-ra győzött. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A Ferencváros női kézilabda-csapata vasárnap Bukarestben lépett pályára a Bajnokok Ligájában és 23-20-ra nyerni is tudott, de a meccs után sajnálatos események történtek.

A klub hivatalos oldalának beszámolója szerint a mérkőzés telt ház előtt, kiváló hangulatban zajlott, a hazai klub végig korrekten járt el a rendezés során, a mérkőzés lefújása után azonban sajnálatos esemény történt.

Beatrice Edwige (jobbra), az FTC kézilabdázója Forrás: MTI/Kovács Tamás

Néhány hazai szurkoló rasszista megnyilvánulásokat tett az olimpiai bajnok francia játékos, Béatrice Edwige felé.

Az FTC kiemelte, hogy minden rendelkezésére álló eszközzel és módon több mint egy évtizede folyamatosan küzd a kirekesztés minden formája ellen, ezért most kiállnak a sportoló mellett, valamint megteszik a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy hasonló atrocitás ne történhessen meg a jövőben.