Vágólapra másolva!
A magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Golovin Vlagyimir szerint csapata legyőzi Japánt a debreceni olimpiai selejtezőtorna kulcsfontosságú mérkőzésén.

A magyar válogatott csütörtöktől vasárnapig a debreceni Főnix Arénában Kamerun, Svédország és Japán ellen lép pályára a megszerezhető két olimpiai kvóta egyikéért. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a távol-keleti ország együttesét legyőzi a magyar csapat és kijut a párizsi ötkarikás játékokra. 

A korábban sérüléssel küzdő játékosokról elmondta, Albek Anna már panaszmentes az orrtörése után és labdás edzést is végzett, valamint a zúzódással kezelt Debreczeni-Klivinyi Kinga is jól van, miután pihentették az ütközése után. A bordaköziizom-húzódás után gyógyuló Böde-Bíró Blankának még fáj a sérülése, de bízik abban, hogy akár már csütörtökön játszhat.

GOLOVIN Vlagyimir
Golovin Vlagyimir, a női kéziválogatott szövetségi kapitánya 
Fotó: MTI/Illyés Tibor 

A Budaörs irányítója, Debreczeni-Klivinyi Kinga szerint a válogatott már készen áll a selejtezőtornára.

"A múlt héten is nagyon sokat edzettünk, készültünk, már akkor mindenkinek benne volt a fejében, hogy erre a hétre kell igazán százszázalékosan készen lenni. 

Már mindenki tűkön ül, hogy lejátsszuk ezeket a meccseket. Fontos, hogy hátul stabilak legyünk, a kapusaink is jól védjenek és erre alapozva tudjunk könnyű gólokat szerezni" -

idézte az MTI a magyar válogatott játékosát, aki bízik benne, hogy a hazai szurkolótábor megkönnyíti a helyzetüket, az ellenfeleknek viszont ez hátrányt jelent majd.