Vágólapra másolva!
Pat Cortina, a magyar női jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 22 fős keretét a jövő vasárnap rajtoló klagenfurti divízió I/A-világbajnokságra.

A kanadai szakember az osztrákok elleni felkészülési mérkőzések tapasztalatait levonva nevezte meg a világbajnokságra utazó névsort. A csapatba két kapus, hét hátvéd és 13 csatár került be.

Gengeliczky Dorottya, Báhiczki-Tóth Boglárka, Fehér Nikolett és Mozolai Berta még nem járt felnőtt világbajnokságon, Gondos Tamara pedig a tavalyi bramptoni tornán a bő keretben ott volt, de meccsen nem szerepelt.

Az utolsó szűkítésnél Milibák Helga, Balog Gréta, Koncz Boglárka, Imets Mercédesz, Rónai Alexandra és Szamosfalvi Petra maradt ki.

Nem volt könnyű döntés a keretszűkítés. Valamennyi játékos nagyszerű teljesítményt nyújtott ezen a héten. Mindenki arra törekedett, hogy a sztenderdeket magasan tartsa. Mindenki kapott lehetőséget, és hálásak vagyunk a végül kimaradóknak, hogy kompetitív környezetet teremtve emelték a szintet és húzták előre a csapatot

 - idézi az MTI a szövetségi kapitány, Pat Cortina nyilatkozatát.

A keret szerdán utazik el Klagenfurtba, ahol még egy felkészülési mérkőzést játszik majd Hollandia ellen a vb-rajt előtt.

A divízió 1/A vb jövő vasárnap rajtol, a magyarok sorrendben a Koreai Köztársasággal, Hollandiával, Norvégiával, Ausztriával és Franciaországgal találkoznak.

A magyar válogatott vb-kerete:
kapusok: Németh Anikó (Björklöven, svéd), Révész Zsuzsa (MAC Budapest)
hátvédek: Baker Taylor (New York, amerikai), Gengeliczky Dorottya (Trine University, amerikai), Kiss-Simon Franciska (HKB), Márton Adél (OHA, kanadai), Mayer Fruzsina (HKB), Németh Bernadett (MAC Budapest), Odnoga Lotti (SDE, svéd)
csatárok: Báhiczki-Tóth Boglárka (HKB), Dabasi Réka (HKB), Fehér Nikolett (HKB), Gondos Tamara (MAC Budapest), Horváth Imola (MAC Budapest), Huszák Alexandra (MAC Budapest), Jókai-Szilágyi Kinga (Skelleftea, svéd), Kreisz Emma (University of Minnesota, amerikai), Metzler Regina (OHA, kanadai), Mozolai Berta (Stanstead College, kanadai), Pázmándi Zsófia (Plattsburgh, amerikai), Seregély Míra (University of Maine, amerikai), Williams Hayley (HKB)

A magyarok vb-menetrendje:
április 21.: Dél-Korea-Magyarország 15.00
április 22.: Magyarország-Hollandia 12.30
április 24.: Magyarország-Norvégia 12.30
április 26.: Ausztria-Magyarország 20.25
április 27.: Magyarország-Franciaország 16.00