Vágólapra másolva!
Az előző idényben még a divízió I/A-tornán szerepelt lengyel válogatott hosszabbítás után 5-4-re kikapott az esélyesebb Lettországtól a csehországi jégkorong-világbajnokság első fordulójában, szombaton. A mérkőzés nemcsak az eredmény miatt marad emlékezetes, hanem Rodrigo Abols megmozdulása miatt is, aki egy hatalmasat behúzott a bírónak a meccsen.

Ami a meccset illeti, a lengyelek háromszor is vezetést szereztek, a rivális mindig egyenlített - 2-2-nél például emberhátrányban -, majd fordított. 

Poland v Latvia - IIHF Ice Hockey World Championship, Rodrigo Abols
Rodrigo Abols főszereplő volt a lengyelek ellen
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Andrzej Iwanczuk/NurPhoto

Azonban a lengyelek az 57. percben ütött góllal túlórára mentették a találkozót. Ebben a lettek voltak eredményesek, és két ponttal gazdagodtak.

A lengyeleknek sem kell szomorkodniuk, ugyanis 

legutóbb 1986-ban, azaz 38 éve tudtak friss feljutóként nyitómeccsen pontot szerezni elit vb-n, akkor 2-1-re verték a címvédő Csehszlovákiát Moszkvában.

Rodrigo Abols hatalmasat behúzott a bírónak

Ám a történelmi pontszerzés mellett is akadt érdekesség a meccsen, ezt a Rögle lett sztárja, Rodrigo Abols szolgáltatta. A lett összeakaszkodott az egyik lengyel játékossal, ám végül nem a riválisának, hanem 

a bírónak húzott be egy nagyot. A videón jól látszik, ahogy a jobbhorog éppen a vonalbíró arcában kötött ki, 

ez még Abolst is meglepte, aki nem győzött bocsánatot kérni a megdöbbentő eset után.