Élő közvetítés
Belgium
ÉLŐ
Szlovákia
Vágólapra másolva!
A Szeged 39-33-ra legyőzte a NEKA csapatát a férfi kézilabda Magyar Kupa első elődöntőjében, míg a második elődöntőben a Veszprém 38-27-re legyőzte a Dabast a Tatabányán zajló négyes döntő szombati játéknapján, így a vasárnapi fináléban 23. alkalommal találkozik majd a Szeged és a Veszprém.

Az NB I-ből való kiesés ellenére remekül kezdett a NEKA - a 13. percben háromgólos előnyben volt -, amely fennállása során először jutott a négy közé a Magyar Kupában. A bajnoki döntős Szeged egy 4-0-s sorozattal fordított, a szünetben pedig 17-15-ös előnyben volt. A második félidő elején létszámfölényes akciókkal próbálkozott a NEKA, de a támadásban elkövetett hibákat könnyű gólokkal büntette az ellenfél, amely négy perc alatt négy találattal növelte a különbséget. Egyáltalán nem volt kemény vagy sportszerűtlen a találkozó, mégis kiállítások és játékvezetői videózások tették szakadozottá a játékot. Az akadémisták felzárkóztak 33-31-re, a csongrádiak azonban egy újabb 4-0-s sorozattal eldöntötték a meccset.

Bodó Richárd öt góllal vette ki a részét a sikerből
Fotó: Sólya Eliza/pickhandball.hu

A győztes csapatban Mario Sostaric mind a nyolc lövését gólra váltotta, és bár tíz és fél perccel a vége előtt piros lapot kapott, ő volt a mezőny legeredményesebb játékosa. Csapattársai közül Bodó Richárd és Sebastian Frimmel öt-öt alkalommal talált be, ahogyan a túloldalon Ludmán Marcell és Sztraka Dániel is.

A Szeged és a NEKA bajnoki meccsét december elején Balatonbogláron 39-30-ra, április végén házigazdaként 47-31-re nyerték meg a csongrádiak, vagyis a három közül ez volt a legszorosabb találkozó.

A másik szombati elődöntőben a címvédő Veszprém a nyolcadik percben már négy góllal vezetett, de az előző idényben kupabronzérmes Dabas a folytatásban jól tartotta magát és a szünetben "csak" ötgólos hátrányban volt. A második félidőt egy 4-0-s sorozattal kezdték a veszprémiek, és bár a 36. percben támadhattak a tízgólos különbségért, ez csak tíz perccel később jött össze nekik.

Mike Ulrich Jensen 11 védéssel, Andreas Nilsson, Bjarki Már Elísson és Nedim Remili öt-öt góllal járult hozzá a sikerhez. A túloldalon a mezőnyjátékosok közül csak Katona Alex nem talált a hálóba, Zdolik Bence és Török Ádám öt-öt góllal zárt.

A bakonyiak eddig 39 alkalommal játszottak döntőt a hazai kupasorozatban és harmincszor nyerték meg. A hétszeres győztes csongrádiaknak a vasárnapi lesz a 23. fináléjuk. Egymással 23. alkalommal találkoznak a kupadöntőben, a Veszprém eddig 17-szer, a Szeged ötször győzött.

Magyar Kupa, elődöntő: 
OTP Bank-Pick Szeged - HSA-NEKA 39-33 (17-15)
lövések/gólok: 54/39, illetve 47/33
gólok hétméteresből: 4/2, illetve 6/4
kiállítások: 6, illetve 8 perc

Telekom Veszprém - Dabas KC 38-27 (22-17)
lövések/gólok: 52/38, illetve 44/27
gólok hétméteresből: 2/2, illetve 4/4
kiállítások: 4, illetve 4 perc

Mindent egy helyen az Eb-ről