Élő közvetítés
Horvátország
ÉLŐ
Albánia
Vágólapra másolva!
A magyar női kézilabda-válogatott a harmadik meccsét is megnyerte a debreceni olimpiai kvalifikációs tornán, így hibátlan teljesítménnyel jutott ki a nyári párizsi olimpiára. A japánok magabiztos legyőzése után Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány nyilatkozott elsőként.

A magyar csapat Nagy-Britannia és Svédország után Japánt is legyőzte, és nagyon magabiztos teljesítménnyel jutott ki a nyári párizsi olimpiára. A lefújás és az ünneplés után Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány nyilatkozott elsőként az M4 Sportnak.

Nagyon büszke vagyok a csapatra. Láttuk, hogy mit csináltak fiúk, azok után nekünk is muszáj volt kijutnunk. Nagyon sok energiát fektettünk abban, hogy az utolsó három meccsünk ilyen sikeres legyen. Nagyon hosszú út vezetett idáig, de a végén megkaptuk az ajándékot azért a kemény munkáért, amit belefektettünk majd’ két és fél éven keresztül.

 Nagyon büszke vagyok a lányokra, ismétlem! Nem egyszerű ilyen fontos meccseket ezzel az önbizalommal lejátszani, de mi végig tudtuk, hogy mit akarunk, és tudtuk, hogy, ha valamit akarunk, azt valakitől el kell vennünk. Ez most a japán válogatott volt, de mi nem foglalkozhattunk ezzel" - mondta a szakember, aki külön kitért a Főnix Arénát három estén csurig megtöltő drukkerekre is.

Női, kézilabda, olimpiai, selejtező, Magyarország, Japán, Golovin Vlagyimir, Böde-Bíró Blanka
Ünnepel a magyar csapat, középen a kapitánnyal, Golovin Vlagyimirrel
Fotó: Origo - Csudai Sándor

Ilyen közönség előtt nem lehet másképpen játszani, de a legfontosabb az volt, hogy a lányok pontosan tudták, mit akarnak elérni,

 és, amint elkezdődött a meccs, megvolt a koncentráció és a fegyelem. A svédek és a japánok ellen is meg kellett ragadni az alkalmat, meg is ragadták, és így kell a jövőben is. Imádom Debrecent, imádom Magyarországot, köszönöm mindenkinek, aki itt vagy a tévé előtt drukkolt nekünk, ígérem, mindent meg fogunk tenni, hogy ez a jövőben is így legyen. Tudjuk, hogy itt, ahogy az egész országban is imádják a kézilabdát, 

nem plusz egy, hanem plusz két embert jelentett a pályán a közönség. Azzal a támogatással, amit a lányok kaptak, tudták, hogy sebezhetetlenek.

Hogy a kapitány mikor kezdte el tervezni, hogy egy olimpián fogja irányítani a magyar válogatottat? 

Amíg nem volt biztos, addig nem foglalkoztam vele, hogy olimpián irányíthatom a csapatot. 

Most már biztos, vár minket Párizs, és megyünk!

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről