Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Portugálspecialista csatár küldheti haza Ronaldóékat

Vágólapra másolva!
Az Európa-bajnokság legerősebb csoportjában előre lesajnált Dánia a hollandok ellen aratott győzelem után a portugálokat is el akarja kapni, Cristiano Ronaldóék azonban már nem hibázhatnak.
Vágólapra másolva!

Portugália az első találkozón 1-0-ra kikapott Németországtól, így nagyon nehéz helyzetbe hozta magát. Nem csoda, hogy a védekező középpályás, a németek ellen a csapat egyik legjobbjának számító Miguel Veloso kijelentette: "A vereségre még csak nem is gondolhatunk, azzal a céllal lépünk pályára Dánia ellen, hogy megnyerjük a mérkőzést".

Ehhez azonban alighanem sokkal támadóbb szellemben kell futballozni, mert a németek ellen igazából csak az utolsó negyedórában, a kapott gól után pörgött fel a csapat. Ekkor a védekezőbb felfogású középpályás, Raúl Meireles helyére Silvestre Varela állt be, és a csapat taktikája is módosult, de a hátralévő idő már nem volt elég az egyenlítéshez.

Ennek ellenére úgy tűnik, hogy Paulo Bento szövetségi kapitány tartja magát az eredeti szisztémához, vagyis a 4-3-3-hoz, de a középcsatár posztján a németek ellen szinte láthatatlan Hélder Postigát alighanem kihagyja.

A nagy kérdés az, hogy ki játsszon a helyén: a németek ellen a fiatal Nélson Oliveira kifejezetten agilisan futballozott, ám nincs kizárva, hogy a sokkal rutinosabb Hugo Almeidára esik a választás. Persze a portugálok azért elsősorban Cristiano Ronaldótól várják a csodát, ám a Real Madrid világsztárjának többet kell nyújtania, mint a németek ellen, ha nem akar még egy nagy nemzetközi tornáról csalódottan hazautazni.

A dánoknál nincsen ilyen probléma, Morten Olsennek semmi oka arra, hogy változtasson a kezdő tizenegyen, amely rendkívül összeszedett játékkal verte Hollandiát. Dánia számára jó előjel, hogy a két válogatott a 2010-es vébé és a mostani torna selejtezőjében is egy csoportban volt, és a dánok mindkétszer megelőzték Portugáliát, ráadásul legutóbbi öt egymás elleni találkozójukból csak egyet veszítettek el, háromszor viszont nyerni tudtak.

Az együttes középcsatára, Nicklas Bendtner ezen a meccsen ünnepelheti 50. válogatottságát, és a helyzetkihasználása miatt sokat kritizált támadónak a portugálok ellen rendre nagyon jól szokott menni a játék: a válogatottban szerzett eddigi 18 góljából négyet is Portugália ellen ért el.

A várható kezdőcsapatok
Dánia: Andersen - Jacobsen, Kjaer, Agger, S. Poulsen, Kvist Jörgensen, Zimling, Rommedahl, Eriksen, Krohn-Dehli, Bendtner
Portugália: Ruí Patricio - Joao Pereira, Pepe, Bruno Alves, Fábio Coentrao, Miguel Veloso, Raúl Meireles, Joao Moutinho, Nani, Cristiano Ronaldo, Hugo Almeida

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről