Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia
Vágólapra másolva!
Pat Rafter jutott elsőként az angol nyílt teniszbajnokság vasárnapi fináléjába, miután az elődöntőben - ötszettes csatában - felülmúlta az amerikai Andre Agassit. A kétszeres US Open-győztes ausztrál tavaly is döntőig jutott Wimbledonban, a végső siker azonban Samprasé lett. Rafter ellenfele a brit Henman vagy a horvát Ivanisevic lesz.

Andre Agassi nem nyer újabb Wimbledont kilenc év után, nem nyerhet - hiszen nem lesz ott a vasárnapi döntőben Ivanisevic vagy Henman ellen. Mert megállították, pontosabban Pat Rafter búcsúztatta ötszettes, egy perc híján háromórás, hatalmas csatában. Érdekes: tavaly szintén a legjobb négy között találkoztak, szintén Agassi húzta a rövidebbet, szintén öt játszmában. De akkor sima volt a záró szett - Rafter irányított, s nyert.

Ezúttal viszont két-két - viszonylag - könnyen szerzett (illetve vesztett) szett után az amerikai 5:3-nál, majd 5:4 30-15-nél nagyon nyerésre állt, de az ausztrál hozta a következő hét pontot. Sőt, fordított, s végül 8-6-tal nemcsak a játszma, de a meccs is az övé lett.

A tavaly a döntőben Samprastól vereséget szenvedő, a főleg alapvonalról precíz Agassit kiváló röptejátékkal legyőző Rafter úgy érzi, szerencsével jutott a döntőbe: "Mázlim volt. Andre többször kiüthetett volna az ötödik játszmában, de nem tette" - mondta a kétszeres US Open-győztes. "Rendkívül csalódott vagyok, saját magamat vertem meg" - így Agassi.

férfi egyes, elődöntő
Rafter (ausztrál, 3.) - Agassi (amerikai, 2. ) 2:6, 6:3, 3:6, 6:2, 8:6

[origo]

Mindent egy helyen az Eb-ről