Vágólapra másolva!
A friss wimbledoni bajnok Goran Ivanisevic úgy véli, hogy a férfi teniszmezőnyből eltűntek az igazán nagy sztárok, de ez nem könnyíti meg a legjobbak helyzetét. A horvát játékos úgy véli, hogy rendkívül megerősödött a mezőny, gyakorlatilag megszűntek a könnyű meccsek.

"Szinte minden megváltozott, most már nincs olyan csillaga a sportágnak, mint amilyen például Boris Becker volt" - állítja Ivanisevic. "A mostani mezőny többségét olyan fiatal teniszezők alkotják, akik egyformán játszanak. A lehető legerősebben ütik meg a labdát, viszont a hálóhoz csak akkor mennek, amikor a találkozó végén kezet fognak az ellenféllel. Ráadásul nagyon keményen erősítenek. Ha eredményes akarsz lenni, akkor ugyanígy kell felkészülni, de ez nem könnyű. Most már szinte bárkitől vereséget szenvedhetsz, még olyanoktól is, akik nevét addig nem is hallotta az ember."

Ivanisevic szerint korábban elsősorban a fedettpályákon számíthatott kisebb erőfeszítést igénylő találkozókra. "Mintha lelassultak volna ezek a pályák. Ezt jól mutatja, hogy a korábban szinte csak salakon eredményes spanyolok közül sokan jutnak el a végjátékig, az elődöntőbe vagy a fináléba."

Az angol nyílt bajnokságot - történelmi tettként - szabadkártyásként megnyerő Goran Ivanisevic szeretne visszakerülni a közvetlen élvonalba, de elmondása szerint terveinek megvalósítása a régóta halogatott, de a szezon végén már elkerülhetetlen vállműtéttől függ. A horvát sztár jelenleg a Cincinnatiban zajló mestertornán szerepel.

Cincinatti, 2,95 millió dollár összdíjazás, a Mesterszéria 7. állomása, 2. forduló:
Kafelnyikov (orosz, 6.) - Santoro (francia) 6:1, 6:4
Henman (brit, 7.) - Li (dél-koreai) 6:3, 6:3
Kiefer (német) - Martin (amerikai) 6:1, 4:6, 6:2

Korábban:

Nem sikerült Becker visszatérése
Becker Ivanisevic oldalán tér vissza
Goran jövőre is indul Wimbledonban