Vágólapra másolva!
Az egyik legnagyobb bokszbálvány ledöntői, a korábban a félnehézsúly verhetetlen alakjának tartott Roy Jonest egyaránt KO-val legyőző Antonio Tarver és Glengoffe Johnson december 18-án döntheti el, melyikük a jobb. Hiába azonban a számos világszervezet, az új király mégis koronázatlan marad, Tarvernek és Johnsonnak ugyanis le kellett mondania világbajnoki címéről, hogy létrejöhessen az összecsapás.

Antonio Tarver (22-2-0, 18 KO) Roy Jones májusi kiütésével lett a WBO világbajnoka, és péntekig kellett volna megegyeznie a szervezet hivatalos kihívójával, Paul Briggsszel a soros címvédő mérkőzéséről. Ez azonban nem történt meg, mivel Tarver inkább a jóval nagyobb gázsival kecsegtető Johnson elleni mérkőzésre mondott igent, ezért a WBC megfosztotta címétől.

Ugyanez lett a sorsa az IBF-bajnok Glengoffe Johnsonnak is. A nem éppen makulátlan mérlegű (41-9-2, 28 KO) bunyós Rico Hoye ellen nem kívánja megvédeni a februárban megkaparintott, s a szeptember nagy meglepetésre Jones ellen is megtartott övét. Így tehát ahhoz képest, hogy a két 36 éves bokszoló nemrégiben még úgy hitte, hogy a félnehézsúly vitathatatlan bajnoki címéért csaphat össze december 18-án a Los Angeles-i STAPLES Centerben, úgy fest, meg kell elégedniük a fellépésért járó busás pénzdíjjal és a közönség élénk érdeklődédével. Az összecsapást a tengerentúlon az HBO, Magyarországon a Sport1 közvetíti.