Vágólapra másolva!
A 60 kg-ban érdekelt Dudás Tibor és a 91 kg-os Darmos József bejutott a legjobb nyolc közé, Oltványi Dávidnak (51 kg) és Szűcs Istvánnak (81 kg) ugyanakkor nem sikerült ugyanez a bravúr a mianjangi férfiökölvívó-világbajnokság ötödik versenynapján.

Dudás a kolumbiai Darley Perezt látványos mérkőzésen, 40-34-re győzte le, Darmos pedig a szerb-montenegrói Tomislav Anteljen verekedte át magát egy szintén sok ütéssel tarkított találkozón (41-31).

Oltványinak nem sok esélye volt, az amerikai Warren alig több mint két menet alatt megszerezte azt a húszpontos előnyt, ami a sikerhez szükséges. A nap másik magyar vesztese, Szűcs kibokszolta ugyan a négyszer két percet, ennek ellenére ő is nagyon sima összecsapáson maradt alul az orosz Mehoncevvel szemben.

Pénteken három magyar bokszolhat az elődöntőbe jutásért, azaz a biztos éremért, ám mindegyiküknek nehéz dolga lesz, ugyanis súlycsoportjaik orosz indulói ellen kell helytállniuk. Bedák Pálra (48 kg) a címvédő Szergej Kazakov, Dudásra Habib Allahvergyijev, míg Darmosra a vb-ezüstérmes Alekszander Alekszejev vár.