Vágólapra másolva!
A kontinentális szövetség május elsejére tett "munkásnapjával", jelesül az EWF kongresszusával vezették fel a súlyemelők ez évi Európa-bajnokságát, amelynek versenyei kedden kezdődnek el és tartanak vasárnapig a Gdansktól hatvan kilométerre fekvő észak-lengyelországi kikötővárosban, Wladislawowóban.

A sorszáma szerint 85. férfi és 19. női Eb-n tizenkét magyar indul, testvéries elosztásban mindkét nem küzdelmeiben hatan-hatan vesznek részt a piros-fehér-zöld színek képviselői közül.

A 2004-es athéni nyári olimpia doppingbotránya és az azt követő büntetések, a magyar szövetségre (MSSZ) kirótt nemzetközi versenytilalom után gyakorlatilag most tér vissza a magyar súlyemelés a sportági küzdőtérre, s a hangsúly ezúttal még tényleg elsősorban a jelenléten van, mert kiugró eredmény nem várható el a válogatott tagjaitól.

A szakvezetés a korábbi Európa-bajnoki érmes Tancsics Lászlótól remélhet egyedül "medálközeli" helyezést. A nőknél Ráki Henrietta állt már korábban Eb-dobogón.

A lengyelországi kontinensviadal programja (zárójelben a magyar indulók, s klubjuk):
május 2., kedd:
női 48 kg (Kovács Tímea, BKV Előre), női 53 kg (Ráki Henrietta, Kazincbarcikai VSE)
férfi 56 kg (Tancsics László, BKV Előre és Ádám Róbert, Nyíregyházi VSC)
május 3., szerda:
női 58 kg, női 63 kg (Nagy Nikoletta, Ózdi SFC), férfi 62 kg
május 4., csütörtök:
női 69 kg (Szepesi Martina, BKV Előre és Molnár Alexandra, Szombathelyi Haladás VSE), női 75 kg (Huber Tímea, Tatabányai SC), férfi 69 kg
május 5., péntek:
női plusz 75 kg, férfi 77 kg (Baranyai János, Oroszlányi VSE)
május 6., szombat:
férfi 85 kg (Gráner Zoltán, Testvériség SE), férfi 94 kg (Kiss Attila, Tiszaújvárosi SSE)
május 7., vasárnap:
férfi 105 kg (Vatai Viktor, Soroksári SSzSE), férfi plusz 105 kg.