Vágólapra másolva!
Szombaton és vasárnap a selejtezőket, hétfőtől a főtábla mérkőzéseit játsszák a 145 ezer dollár összdíjazású budapesti nőitenisz-tornán, amelyen a hazaiak közül Szávay Ágnesnek és Nagy Kyrának nem kell pályára lépnie a kvalifikációban.

Nagy azzal került a legjobbak közé, hogy korábban megnyerte a zágrábi versenyt. A szabadkártyás Szávay, aki tavaly a Roland Garroson egyesben és párosban, Wimbledonban pedig párosban diadalmaskodott a juniorok között, ezúttal tér vissza sérülését követő hosszú lábadozás után - derült ki a viadal szerdai sajtótájékoztatóján.

Kapros Anikó és Gubacsi Zsófia, továbbá a mindössze 15 esztendős Király Pálma a selejtezőben próbál szerencsét. A torna legelőkelőbben rangsorolt játékosai a cseh Klara Koukalova, a tavaly döntős kolumbiai Catalina Castano, az elmúlt évben győztes izraeli Anna Smashnova és a spanyol Lourdes Dominguez Lino lesznek. Mellettük eljön többek között a francia Emilie Loit és Tathiana Garbin, valamint a görög Eleni Daniilidu is.

A győztes 22 900 dollárt vihet haza, míg a finálé vesztese 12 345 dollárral vigasztalódik. Hétfőtől péntekig 10 órakor kezdődik a program, az utolsó két napon 11, illetve 10.30-tól játszanak. A belépők ára 600 forint.

(MTI)

Szávay és Nagy is visszacsúszotthttp://www.origo.hu/sport/egyeni/tenisz/20060710ranglista.html?pIdx=1